Kakaovo-meruňková bublanina

Bublanina, kterou chuťově obměníme přidáním kakaa. A v kombinaci se šťavnatými meruňkami bude stoprocentně chutnat.


4.224x
60 min
2×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy dáme žloutky, moučkový cukr a máslo, společně vyšleháme do žluté pěny. Z bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý bílkový sníh. Ke žloutkům postupně vsypáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva, přidáme pár lžic meruňkové šťávy z kompotu a kakao, nakonec vmícháme sníh z bílků.

Meruňky slijeme a necháme okapat. Potom meruňky nakrájíme na menší kousky.

Menší pekáček s vyšším okrajem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do něj kakaové těsto a hustě poklademe meruňkami.

Kakaovo-meruňkovou bublaninu pečeme na 170 °C asi 35 minut. Upečenou bublaninu necháme vychladnout a až poté krájíme na kostky. Sypeme prosátým moučkovým cukrem.

Recept je asi na 12 kousků kakaovo-meruňkové bublaniny.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaovo-meruňková bublanina

Zpět na recept