Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


4.62388x
45 min
466×

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej. Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).


2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou. Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.


3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.


4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.


Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?


Tipy a triky:


Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť. Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy. Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý. Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.


Hledáte další recepty pro BUBLANINU? Tady jsou!


Ty nejlepší recepty z meruněk: Domácí knedlíky, bublaniny i marmelády jako od babičky


Meruňky už pomalu začínají dozrávat na našich zahrádkách. Jejich krátkou sezónu je třeba si dostatečně užít a nejlépe je také zamrazit, připravit z nich marmeládu či kompot. Ale kromě toho máme pro vás i prověřené recepty na výborné knedlíky z bramborového těsta a smetanové koláče, které vám budou mizet pod rukama.


Ty


Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem


Jaká by to byla neděle bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 6 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.


Koláče

user-icon

autor Instant3


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnková bublanina

Zpět na recept