0.5 hrnku | olej | |
2 ks | vejce | |
1 hrnek | mléko | |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva | |
1 hrnek | cukr krupice | |
1 ks | vanilkový cukr | |
2 hrnky | polohrubá mouka |
Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť. Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy. Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý. Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.
Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
Ty nejlepší recepty z meruněk: Domácí knedlíky, bublaniny i marmelády jako od babičky
Meruňky už pomalu začínají dozrávat na našich zahrádkách. Jejich krátkou sezónu je třeba si dostatečně užít a nejlépe je také zamrazit, připravit z nich marmeládu či kompot. Ale kromě toho máme pro vás i prověřené recepty na výborné knedlíky z bramborového těsta a smetanové koláče, které vám budou mizet pod rukama.
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla neděle bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 6 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.
Autor:Instant3
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena