Rychlá borůvková bublanina

Jednoduchá, rychlá a nadýchaná bublanina z čerstvých borůvek.


4.675x
45 min
4×

Postup přípravy

Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Borůvky propláchneme a necháme dobře okapat.

Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, až se začnou dělat puchýřky. Pak všleháme vodu. Za stálého míchání přisypeme mouku, přidáme máslo a asi 1 minutu vše promícháme.

Menší plech vyložíme pečícím papírem, případně vymažeme a vysypeme. Těsto vylijeme do plechu, stěrkou uhladíme směrem ke krajům a povrch rovnoměrně posypeme borůvkami.

Rychlou borůvkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 - 25 minut na 175 °C do zrůžovění.

Rychlou borůvkovou bublaninu necháme na plechu vystydnout. Jednotlivé dílky před podáváním lehce poprášíme cukrem, případně ozdobíme čerstvými borůvkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá borůvková bublanina

Zpět na recept