Drobenkový koláč s tvarohem a meruňkami

Snadný recept na přípravu koláče z drobenkového těsta s ovocem a tvarohem, který podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji.


3.02x
90 min

Ingredience

400 gmeruňky

těsto

1 hrnekcukr
2 ksvejce
125 gmáslo
1 hrnekmléko
prášek do pečiva
2 hrnkypolohrubá mouka

náplň

0.5 hrnkucukr
1 ksvejce
3-5 lžicmléko
1 balíčekvanilkový cukr
2 lžícecitronová šťáva
0.5 balíčkuvanilkový pudinkový prášek
200 mlzakysaná smetana 16%
2 kelímkyměkký polotučný tvaroh á 250 g

Postup přípravy

Omyté a vypeckované meruňky nakrájíme na větší kousky. Připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh důkladně promícháme se zakysanou smetanou, oběma cukry, citronovou šťávou, vejcem a pudinkovým práškem rozmíchaným ve 3 lžících mléka. Prošlehanou náplň odložíme do chladu.

Připravíme si těsto, na jehož přípravu použijeme jako odměrku hrnek o obsahu 0,25 l. V míse promícháme mouku s cukrem a spolu s máslem připravíme drobenku. Poté jeden hrnek drobenky odebereme a odložíme stranou. Do mísy ke zbývající drobence přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko a vše vymícháme v hladké těsto, které vlijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného koláčového plechu. Pak těsto poklademe ovocem, rovnoměrně posypeme drobenkou a nakonec rozprostřeme tvarohovou náplň. Pečeme zvolna v předehřáté troubě při 170°C přibližně 25 - 35 minut.

Vychladlý koláč s tvarohem a meruňkami nakrájíme na kousky a podáváme podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drobenkový koláč s tvarohem a meruňkami

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká