Vaření.czReceptyJemná třešňová bublanina

Jemná třešňová bublanina

Recept na bublaninu, kterou můžeme doplnit libovolným ovocem. Tato je třešňová a chutná výtečně.


4.6125x
60 min
8×

Ingredience

2 dlolej
4 ksvejce
2 dlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
200 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
250 gpolohrubá mouka

podle potřeby

třešně
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
drobenka

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a znovu šleháme, dokud nám nevznikne hladké těsto. Těsto na bublaninu vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Nahoru přidáme ovoce (vypeckované třešně) a podle chuti můžeme přidat drobenku z másla, hrubé mouky a cukru. Drobenku můžeme také vynechat. Jemnou třešňovou bublannu pečeme zhruba na 200 °C 30 minut (podle typu trouby). Po upečení stačí jemnou třešňovou bublaninu nakrájet a podávat k čaji.

Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame

Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.

Pečení

Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin

Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.

Babiččina

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná třešňová bublanina

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena