Recept na bublaninu, kterou můžeme doplnit libovolným ovocem. Tato je třešňová a chutná výtečně.
2 dl | olej |
4 ks | vejce |
2 dl | mléko |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
200 g | cukr krupice |
1 balíček | vanilkový cukr |
250 g | polohrubá mouka |
podle potřeby | |
---|---|
třešně | |
tuk na vymazání | |
hrubá mouka na vysypání | |
drobenka |
Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a znovu šleháme, dokud nám nevznikne hladké těsto. Těsto na bublaninu vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Nahoru přidáme ovoce (vypeckované třešně) a podle chuti můžeme přidat drobenku z másla, hrubé mouky a cukru. Drobenku můžeme také vynechat. Jemnou třešňovou bublannu pečeme zhruba na 200 °C 30 minut (podle typu trouby). Po upečení stačí jemnou třešňovou bublaninu nakrájet a podávat k čaji.
Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame
Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.
Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin
Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena