Třešně se už na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.
Použité ovoce na dnešní moučník (třešně) má velmi dobrý vliv na lidský organismus. Z jejich předností vybíráme čištění krve, jater a ledvin, mají výborný vliv na léčení cukrovky, jsou vhodné při dietním režimu a u dětí jsou vhodné pro růst kostí a zubů. Třešně by rozhodně neměly v našem jídelníčku chybět.
Na malý plech bublaniny budeme potřebovat 150 g másla, 150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 3 vejce, citronovou kůru, vanilkový cukr, tuk na vymazání plechu, hrubou mouku na vysypání plechu. Vejce si předem rozdělíme na bílky a žloutky.
Pokud chceme, aby sníh byl co nejkvalitnější, při šlehání přidáme k bílkům pár zrnek soli.
Vyzkoušejte také recept na domácí jahodovou bublaninu