Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin

Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin

Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.

61344×

Třešně na bublaninu

Použité ovoce na dnešní moučník (třešně) má velmi dobrý vliv na lidský organismus. Z jejich předností vybíráme čištění krve, jater a ledvin, mají výborný vliv na léčení cukrovky, jsou vhodné při dietním režimu a u dětí jsou vhodné pro růst kostí a zubů. Třešně by rozhodně neměly v našem jídelníčku chybět.

Recept na babiččinu třešňovou bublaninu krok za krokem

1) Příprava surovin na bublaninu.

Na malý plech bublaniny budeme potřebovat 150 g másla, 150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 3 vejce, citronovou kůru, vanilkový cukr, tuk na vymazání plechu, hrubou mouku na vysypání plechu. Vejce si předem rozdělíme na bílky a žloutky.

2) Z bílků si vyšleháme tuhý sníh.

Pokud chceme, aby sníh byl co nejkvalitnější, při šlehání přidáme k bílkům pár zrnek soli.

3) Ve šlehací míse vyšleháme stejnými metlami, kterými jsme šlehali sníh, žloutky, cukr, vanilkový cukr, změklé máslo a citronovou kůru.

Vyzkoušejte také recept na domácí jahodovou bublaninu

 

4) Do žloutkové směsi střídavě přidáváme tuhý sníh a polohrubou mouku.

Nejlépe stěrkou (vařečkou) zpracujeme do hladkého těsta.

5) Plech důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

6) Hotové těsto do něj pomocí stěrky rozetřeme.

7) Omyté a dobře osušené třešně naskládáme na těsto.

Troubu si předehřejeme na 170 °C a ve vyhřáté troubě upečeme.

8) Upečenou bublaninu poznáme po vpíchnutí špejle, která je po vyjmutí z těsta suchá.

9) Bublaninu můžeme podávat pocukrovanou práškovým cukrem.