Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin

Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin

Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.

68760×

Třešně na bublaninu

Použité ovoce na dnešní moučník (třešně) má velmi dobrý vliv na lidský organismus. Z jejich předností vybíráme čištění krve, jater a ledvin, mají výborný vliv na léčení cukrovky, jsou vhodné při dietním režimu a u dětí jsou vhodné pro růst kostí a zubů. Třešně by rozhodně neměly v našem jídelníčku chybět.

Recept na babiččinu třešňovou bublaninu krok za krokem

1) Příprava surovin na bublaninu.

Na malý plech bublaniny budeme potřebovat 150 g másla, 150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 3 vejce, citronovou kůru, vanilkový cukr, tuk na vymazání plechu, hrubou mouku na vysypání plechu. Vejce si předem rozdělíme na bílky a žloutky.

2) Z bílků si vyšleháme tuhý sníh.

Pokud chceme, aby sníh byl co nejkvalitnější, při šlehání přidáme k bílkům pár zrnek soli.

3) Ve šlehací míse vyšleháme stejnými metlami, kterými jsme šlehali sníh, žloutky, cukr, vanilkový cukr, změklé máslo a citronovou kůru.

Vyzkoušejte také recept na domácí jahodovou bublaninu

 

4) Do žloutkové směsi střídavě přidáváme tuhý sníh a polohrubou mouku.

Nejlépe stěrkou (vařečkou) zpracujeme do hladkého těsta.

5) Plech důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

6) Hotové těsto do něj pomocí stěrky rozetřeme.

7) Omyté a dobře osušené třešně naskládáme na těsto.

Troubu si předehřejeme na 170 °C a ve vyhřáté troubě upečeme.

8) Upečenou bublaninu poznáme po vpíchnutí špejle, která je po vyjmutí z těsta suchá.

9) Bublaninu můžeme podávat pocukrovanou práškovým cukrem.

Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem

Jaká by to byla předzvěst skvělého víkendu bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 8 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.

Koláče

Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem

Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!

Lepší

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz