Bezlepková třešňová bublanina

Výborná a vláčná bezlepková bublanina pro každou příležitost.


0.00x

Postup přípravy

Připravíme si vejce, oddělíme žloutky od bílků, bílky jemně osolíme a ušleháme z nich tuhý sníh. Žloutky s cukrem, citronovou šťávou a trochou horké vody ušleháme do pěny. Přidáme olej, bezlepkovou mouku a prášek do pečiva - šleháme do hladka. Nakonec přidáme sníh z bílků, opatrně zašleháme a vlijeme do pekáčku s pečícím papírem. Třešně omyjeme a vypeckujeme, vybíráme jen zdravé a nenahnilé plody. Poklademe jimi těsto po celé ploše a vložíme do rozpálené trouby. Bublaninu pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 - 25 minut. Bezlepkovou třešňovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a podáváme. 


Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame


Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.


Pečení


Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin


Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.


Babiččina

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepková třešňová bublanina

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká