těsto | ||
---|---|---|
3 ks | vejce | |
1 špetka | sůl | |
250 g | mouka (bezlepková doves farm nebo jizerka) | |
150 g | cukr krystal | |
4 lžíce | horká voda | |
3 lžíce | olej | |
0.5 balíčku | bezlepkový kypřicí prášek do pečiva | |
na ozdobu | ||
300 g | třešně | |
2 lžíce | cukr moučka | |
podle chuti | ||
2 lžíce | citronová šťáva |
Připravíme si vejce, oddělíme žloutky od bílků, bílky jemně osolíme a ušleháme z nich tuhý sníh. Žloutky s cukrem, citronovou šťávou a trochou horké vody ušleháme do pěny. Přidáme olej, bezlepkovou mouku a prášek do pečiva - šleháme do hladka. Nakonec přidáme sníh z bílků, opatrně zašleháme a vlijeme do pekáčku s pečícím papírem. Třešně omyjeme a vypeckujeme, vybíráme jen zdravé a nenahnilé plody. Poklademe jimi těsto po celé ploše a vložíme do rozpálené trouby. Bublaninu pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 - 25 minut. Bezlepkovou třešňovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame
Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.
Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin
Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena