Tvarohová bublanina s ovocem

Vyzkoušejte recept na koláč z tvarohového těsta s třešněmi. Pečeme ve velké remosce.


0.00x
75 min

Ingredience

150 ghladká mouka
150 gpolohrubá mouka
1 balíčekprášek do pečiva
1 balíčekvanilkový cukr
4 ksvejce
350-400 gtřešně
200 gtuk Hera
250 gpolotučný tvaroh
200 gcukr krupice

podle potřeby

máslo na vymaštění formy
polohrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy

Hladkou a polohrubou mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva a balíčkem vanilkového cukru. Žloutky odělíme od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Formu velké remosky vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Třešně očistíme od stopek, omyjeme a osušíme.


Ve větší míse důkladně utřeme tuk na pečení s krupicovým cukrem, přidáme traroh a žloutky a vše vymícháme v hladkou hmotu, do které postupně přimícháme moučnou směs. Nakonec do těsta zapracujeme ušlehaný bílkový sníh a takto připravené těsto rozetřeme do formy a poklademe třešněmi. Remosku zakryjeme topícím tělesem a pečeme asi 35 – 40 minut. Propečenost koláče vykoušíme špejlí. Pokud koláč tmavne rychleji než požadujeme, můžeme k zakrytí použít alobal.


Vychladou tvarohovou bublaninu rozdělíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji. Podle chuti moučník můžeme poypat moučkovým cukrem.


Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině


Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.


Nejoblíbenější


Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin


Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.


Babiččina


 


 


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohová bublanina s ovocem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Z těsta