Vyzkoušejte recept na koláč z tvarohového těsta s třešněmi. Pečeme ve velké remosce.
150 g | hladká mouka |
150 g | polohrubá mouka |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
1 balíček | vanilkový cukr |
4 ks | vejce |
350-400 g | třešně |
200 g | tuk hera |
250 g | polotučný tvaroh |
200 g | cukr krupice |
podle potřeby | |
---|---|
máslo na vymazání formy | |
polohrubá mouka na vysypání formy |
Hladkou a polohrubou mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva a balíčkem vanilkového cukru. Žloutky odělíme od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Formu velké remosky vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Třešně očistíme od stopek, omyjeme a osušíme.
Ve větší míse důkladně utřeme tuk na pečení s krupicovým cukrem, přidáme traroh a žloutky a vše vymícháme v hladkou hmotu, do které postupně přimícháme moučnou směs. Nakonec do těsta zapracujeme ušlehaný bílkový sníh a takto připravené těsto rozetřeme do formy a poklademe třešněmi. Remosku zakryjeme topícím tělesem a pečeme asi 35 – 40 minut. Propečenost koláče vykoušíme špejlí. Pokud koláč tmavne rychleji než požadujeme, můžeme k zakrytí použít alobal.
Vychladou tvarohovou bublaninu rozdělíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji. Podle chuti moučník můžeme poypat moučkovým cukrem.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin
Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena