Jogurtový moučník s třešněmi

Recept na chutný a díky citronové šťávě a třešním svěží moučník, který si vychutnáme výborně u kávy i čaje.


4.515x
60 min
1×

Postup přípravy

Čerstvé a více zralé třešně opláchneme, osušíme a vypeckujeme, budeme potřebovat 400 g vypeckovaných třešní. Ze dvou citronů vymačkáme šťávu. Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva.

Kulatou formu s průměrem 24 - 26 cm dobře vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Troubu rozehřejeme na 180 °C.

Máslo rozpustíme. Vejce vyšleháme s třtinovým cukrem, přišleháme máslo, jogurt, mléko a citronovou šťávu. Přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a polovinu třešní. Těsto uhladíme ve formě a vrch posypeme zbytkem třešní, které obalíme ve skořicovém cukru.

Jogurtový moučník s třešněmi upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Jogurtový moučník s třešněmi po vychlazení můžeme pocukrovat cukrem moučka, nakrájet a vychutnávat.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtový moučník s třešněmi

Zpět na recept