Jahody s rebarborou a jogurtem

Recept na osvěžující dezert pro horké dny.


5.01x
30 min

Ingredience

100 mlvoda
200 gjahody
4 lžícemed
60 gcukr krupice
3 plátkyželatina
200 grebarbora
1 lžičkacitronová šťáva
30 mljahodový sirup
500 gpřírodní jogurt řeckého typu

Postup přípravy

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Želatinu necháme přibližně 10 minut bobtnat ve studené vodě.

V kastrůlku svaříme asi 100 ml vody s cukrem. Přidáme citronovou šťávu a rebarboru a vše krátce povaříme. Rebarboru odstavíme. Vložíme do ní vymačkanou želatinu a necháme ji rozpustit. Nakonec směs dochutíme jahodovým sirupem.

Želatinovou směs rozdělíme do sklenek. Položíme je na šikmo do lednice a takto necháme ztuhnout. Nakonec poháry doplníme jogurtem oslazeným medem a dozdobíme kousky jahod a třeba trubičkami, hoblinkami čokolády apod.

Jahody s rebarborou a jogurtem podáváme jako osvěžující dezert.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahody s rebarborou a jogurtem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní