
Kuskus je skvělá surovina, která dokáže zachránit večeři během pár minut. Hodí se pro děti, vegetariány i milovníky masa a jeho příprava je tak snadná, že ji zvládne opravdu každý. Pojďme se podívat, jak na to!
Kuskus je nejen rychlý na připravu. Zvládnete s ním zdravé večeře s kuskusem, připravíte rychlé saláty z kuskusu nebo třeba sladkou variantu na snídani. Stačí zalít horkou vodou, přikrýt a během pěti minut je hotovo.
-> Levné vaření: Těstovinovým salátem nikdo nepohrdne, druhý den poslouží jako oběd do krabičky

-> Jak správně připravit kuskus
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou je sytivější varianta.
A pokud potřebujeme něco rychlého a výživného, můžeme připravit jednoduchý oběd z kuskusu – smícháme kuskus s konzervovaným tuňákem, kukuřicí a trochou jogurtu.
Samotný kuskus můžeme použít i jako zavářku do polévky namísto nudlí, kapání nebo jiných těstovin.
Pro vegetariány můžeme doporučit vegetariánské recepty s kuskusem – například kombinaci kuskusu s pečenou cizrnou a čerstvým špenátem.
Kuskus jako příloha k masu je lehčí alternativou k bramborám nebo knedlíkům.
Kuskus s drůbežím masem a zeleninou
Recept na ovocný nákyp z kuskusu krok za krokem
Vyzkoušejte recept na vynikající teplý sladký hlavní chod či dezert. Ovocný nákyp připravený z celozrnného kuskusu a čerstvých broskví si zamilujete!
Quinoa: Jak si na ní pochutnat?
V posledních letech se stala quinoa velmi oblíbenou surovinou i v našich kuchyních, a to především díky nutričním hodnotám a snadné přípravě. Z této bezlepkové suroviny se používají nejčastěji celá semena, ale mele se také na mouku. Je skvělým zdrojem vitamínů a obsahuje též vysoké procento rostlinných bílkovin.
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena