Kuskus s kuřecími prsy

Výborný lehký a dietní recept na kuskus s kuřecím masem.


4.738x
15 min
6×

Postup přípravy

Nakrájíme si cibuli a kuřecí maso na kostičky, velikost záleží na nás. Omyjeme a očistíme zeleninu nebo použijeme zmraženou zeleninovou směs. Osobně mám velmi ráda směs Thai Wok.

Na pánev kápneme slunečnicový olej a necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme kuřecí maso, osolíme, přidáme špetku mletého kmínu, lahůdkové mleté papriky, kari koření a můžeme přidat i malinko citronové kůry. Podlijeme 2 lžícemi vody a necháme dusit. Až se maso krásně zatáhne, můžeme kápnout malinko sójové omáčky, která dodá masu úžasnou chuť. Přidáme zeleninu a opět dusíme, než zelenina změkne.

Kuskus uvaříme podle návodu na obalu. Tedy do 250 g kuskusu dáme 3 lžíce oleje. Mezitím si do hrnce připravíme 250 ml horké vody, přidáme 1 kávovou lžičku soli a vlijeme do kuskusu. Počkáme, dokud se voda nevsákne do kuskusu (minutka). Poté odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme v klidu asi 3 minuty. Poté přidáme lžíci másla a ještě chvíli povaříme na mírném ohni asi 2 minuty. Promícháváme vidličkou, aby se zrníčka kuskusu od sebe oddělila.

Kuskus s kuřecími prsy podáváme odděleně.
user-icon

autor em.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuskus s kuřecími prsy

Zpět na recept