Květákový kuskus na kari

Snadný recept na bezmasý oběd nebo večeři z květáku a kuskusu s chutí kari koření.


4.522x
45 min

Ingredience

1 lžícemáslo
1 kskvěták
1 hrnekkuskus
1.5 lžičkykari koření
1 svazekjarní cibule

podle potřeby

olej
zeleninový vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Květák a mrkev očistíme a v osolené vodě s kmínem uvaříme doměkka. Uvařený květák vyjmeme z vývaru a rozebereme na růžíčky, mrkev nakrájíme na plátky. Vývar použijeme na přípravu kuskusu. Kuskus promícháme se 3 lžícemi oleje, zalijeme 1,5 hrnku horkého vývaru z květáku, zakryjeme folií a necháme nabobtnat. Očištěnou jarní cibuli nakrájenou na kolečka necháme na oleji zesklovatět. Pak vmícháme kari koření a směs krátce orestujeme. Do tohoto základu vmícháme připravený kuskus, růžičky květáku a mrkev. Směs ochutíme solí a pepřem a zjemníme lžící másla. Květákový kuskus na kari rozdělíme na porce, ozdobíme čerstvou pažitkou a ihned podáváme.

Rychlá příloha i chuťovka: Kuskusové placičky krok za krokem

Celozrnný kuskus, vejce a bylinky. Tak málo stačí k přípravě chutných placiček, které podáváme jako přílohu i chuťovku. Určitě stojí za vyzkoušení. Podrobný FOTORECEPT.

Rychlá

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Květákový kuskus na kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena