Rychlá příloha i chuťovka: Kuskusové placičky krok za krokem

Rychlá příloha i chuťovka: Kuskusové placičky krok za krokem

Celozrnný kuskus, vejce a bylinky. Tak málo stačí k přípravě chutných placiček, které podáváme jako přílohu i chuťovku. Určitě stojí za vyzkoušení. Podrobný FOTORECEPT.

35356×

Recept na kuskusové placičky krok za krokem

1) Na placičky z kuskusu budeme potřebovat 150 g celozrnného kuskusu, 2 lžíce lněného semínka, 2 - 3 ks vejce a 2 lžíce olivového oleje.

Dále si připravíme pórek nebo jarní cibulku, sůl, pepř a čerstvou pažitku. Můžeme přidat i jiné bylinky, pokud máme. Lněné semínko přes noc namočíme do vody (asi 4 lžíce), aby změklo. Je lepší si ho trochu nadrtit (třeba v hmoždíři).

2) Celozrnný kuskus vsypeme do misky a zalijeme horkou vodou. Přidáme 2 lžíce olivového oleje.

3) Kuskus osolíme, opepříme a pod pokličkou necháme 10 minut bobtnat a nasáknout všechnu vodu.

Pro zjemnění můžeme přidat také plátek másla.

4) Mezitím očistíme pórek a nakrájíme ho nadrobno. Pažitku nasekáme.

Lze použít i jiné bylinky (petrželka, libeček, majoránka), záleží jen na chuti.

5) Ke kuskusu přidáme vše ostatní - lněná semínka, vejce a pórek. Vše společně dobře promícháme.

6) Na smažení kuskusových placiček si připravíme lívanečník a do mističky trochu olivového oleje.

7) Lívanečník před smažením lehce potřeme olejem, postupujeme tak před smažením každé další placičky.

8) Na rozpálené pánvi smažíme kuskusové placičky dozlatova. Stačí 3 - 4 minuty z každé strany.

9) Hotové kuskusové placičky podáváme jako chuťovku a přílohu.

10) Kuskusové placičky můžeme podávat teplé i studené.

Je možné je vylepšit přidáním nastrouhaného sýra přímo do připravované směsi. Při dochucování kořením a bylinkami nešetříme.



Další recepty z kuskusu

Kuskus s cuketou
(doba přípravy 30 min )

Kuskus s masovou směsí
(doba přípravy 45 min )

Houbový kuskus na rozmarýnu
(doba přípravy 45 min )

Kuskus s rajčaty
(doba přípravy 45 min )

Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!

Kuskus je velmi variabilní surovina, dá se použít jako jednoduchá příloha, hlavní chod v podobě salátu, na způsob rizota, ale také použít jako základ do nejrůznějších placiček, polévek a jako hlavní surovina při přípravě sladkých nákypů a kaší. Jak se kuskus správně připravuje se podíváme ve vybraných receptech.

Vaříme

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena