Sušené hříbky namočíme na půl hodiny do malého množství vody. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Lístky čerstvého rozmarýnu očistíme a jemně pokrájíme.
Šálek kuskusu vysypeme do kastrůlku, zalijeme lžící oleje a promícháme. Zalijeme stejným množstvím vařící vody, přikryjeme pokličkou a necháme vodu zcela vsáknout.(Šálek o obsahu 1,5 dl)
Na másle necháme zpěnit cibulku a česnek. Potom vmícháme houby i s výluhem a pokrájený rozmarýn. Osolíme, opepříme a asi 10 minut podusíme.
Takto připravené hříbky promícháme s kuskusem, podle potřeby ještě osolíme a prohřejeme.
Houbový kuskus podáváme ozdobený větvičkou čerstvého rozmarýnu. Vhodnou přílohou je jakýkoliv zeleninový salát.