Vaření.czReceptyHoubový kuskus na rozmarýnu

Houbový kuskus na rozmarýnu

Houbový kuskus nejlépe chutná s pravými hřiby. Můžeme ho však připravit ze sušené houbové směsi. Podáváme s větvičkou rozmarýnu a čerstvou zeleninou.


4.626x
45 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 lžícemáslo
30 gcibule
1 šálekkuskus
1 lžíceolivový olej
4 lístkyčerstvý rozmarýn
20 gsušené hříbky
1 šálekvařicí voda

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

2 větvičkyčerstvý rozmarýn

Postup přípravy

Sušené hříbky namočíme na půl hodiny do malého množství vody. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Lístky čerstvého rozmarýnu očistíme a jemně pokrájíme. Šálek kuskusu vysypeme do kastrůlku, zalijeme lžící oleje a promícháme. Zalijeme stejným množstvím vařící vody, přikryjeme pokličkou a necháme vodu zcela vsáknout.(Šálek o obsahu 1,5 dl) Na másle necháme zpěnit cibulku a česnek. Potom vmícháme houby i s výluhem a pokrájený rozmarýn. Osolíme, opepříme a asi 10 minut podusíme. Takto připravené hříbky promícháme s kuskusem, podle potřeby ještě osolíme a prohřejeme. Houbový kuskus podáváme ozdobený větvičkou čerstvého rozmarýnu. Vhodnou přílohou je jakýkoliv zeleninový salát.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový kuskus na rozmarýnu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena