Polníček s kuskusem a rajčaty

Vyzkoušejte salát z kuskusu s rajčaty, polníčkem a tofu. Pokrm můžeme servírovat samostatně a jako studenou přílohu k pečenému masu.


4.515x
35 min

Postup přípravy

Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkým zeleninovým vývarem, zakryjeme a necháme nabobtnat. Sýr tofu nakrájíme na kostičky. Okapaná sušená rajčata nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Mražený hrášek krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Salát polníček očistíme, čerstvá rajčata nakrájíme na kousky a kapary necháme okapat.

Vychladlý kuskus promícháme se sušenými rajčaty a 1 lžičkou olejového nálevu z rajčat. Pak přidáme cibulku, kapary, hrášek, čerstvá rajčata a nakrájené tofu. Vše osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Směs důkladně promícháme a necháme asi 20 minut odležet v chladu. Těsně před podáváním vmícháme do salátu polníček.

Salát z kuskusu s rajčaty, polníčkem s tofu podáváme jako lehkou večeři .


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polníček s kuskusem a rajčaty

Zpět na recept