
Barevné, šťavnaté, tvárné a s jedinečnou chutí – to jsou papriky, které vládnou letní kuchyni. Umí být svěží i syté, jemné i pikantní, zkrátka pokaždé jiné. Přesto se jimi nepřejíte. Hodí se do salátů, pomazánek, omáček i jako hlavní chod. Můžeme je péct, zapékat, dusit i nakládat - pokaždé budou fantastické. V článku vám ukážeme, s jakými recepty se to povede!
Papriky rozhodně nehrají druhé housle v letním leču nebo zeleninovém salátu. Patří mezi neuvěřitelně všestrannou zeleninu, jejíž chuť je v jídle prakticky nezastupitelná, některá na ní dokonce stojí. S paprikami dokážeme zázraky v teplé i studené kuchyni.
-> Oblíbené retro: Jak se dělají plněné papriky a proč se do nich přidává rýže?
Díky své barevnosti – od světle zelené přes žlutou až po temně červenou nebo i fialovou – oživí každý talíř nejen vizuálně, ale i chuťově. Sáhnout můžeme po klasické kapii, šťavnaté bílé slovenské (či maďarské) paprice nebo tlustostěnných barevných. Vždycky v pokrmech zvládnou svůj part bravurně.
Pečené plněné papriky v Sugo di pomodoro jsou skvělým spojením italské kuchyně a poctivých domácích chutí.
Zapečené plněné papriky s česnekovo-sýrovou náplní jsou jednoduchý a chutný pokrm, ideální jako lehká večeře.
Krém z pečených paprik je sametově jemná polévka s intenzivní chutí.
Papriky plněné kozím sýrem s rajčatovou salsou jsou perfektní chuťovka. Skvěle fungují jako letní předkrm nebo lehká večeře.
Nakládané papriky na česneku jsou výbornou studenou pochoutkou, která skvěle doplní grilování nebo obložené talíře. Skvěle chutnají k masu, sýrům nebo jen tak s chlebem.
Paprikový lusk plněný kuřecím masem je lehčí varianta klasiky s mletým vepřovým, která potěší všechny milovníky šťavnatých i dietnějších jídel.
Rychlá papriková omáčka je jednoduchá a výrazná příloha k masu, těstovinám nebo zelenině. Hotová je za pár minut a má jemnou, krémovou konzistenci.
Paprikovou hořčicí ohromíte všechny návštěvy. Jde o originální domácí studenou omáčku s jemně pikantní a sladkokyselou chutí.
Nejenže skvostně doprovodí v podstatě jakékoli minutkové maso či zeleninu, ale ještě se ji můžeme darovat jako unikátní vlastnoruční dílko.
Jak na mleté maso: Se kterým kořením nešlápnete vedle a které bylinky použít
Mleté maso můžete skvěle ochutit a připravit z něj celou řadu dokonalých pokrmů chuť - nejen sekanou nebo karbanátky. Můžete z něj tvořit masové koule, burgery nebo ho použít do polévek a omáček. Připravíte z něj skvostné chili con carne nebo ďábelské tousty.
Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem
Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
Jak udělat dobrý rajčatový salát? 10 receptů, které zachrání oběd, večeři i grilovačku
Rajčatový salát je stálice českých kuchyní i letních grilovaček. Ale co takhle ho zkusit jinak – třeba s mozzarellou, cizrnou, nebo ve stylu řeckého horiatiki? Přinášíme vám výběr těch nejlepších rajčatových salátů, které vás osvěží, zasytí i překvapí.
Šťavnaté burgery, kebaby i pljeskavica: 5 tipů na mleté maso z grilu
Mleté maso je sázka na jistotu. Je chutné, šťavnaté, cenově dostupné a mimořádně variabilní. Můžeme ho nastavovat dalšími surovinami, je proto skvělé i pro větší rodinné grilování. Stačí si jen vybrat, jestli chceme být ten večer na Balkáně, v Texasu nebo na české chalupě.
Autor:redakce




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena