Vaření.czReceptyUniverzální rajská omáčka

Univerzální rajská omáčka

Praktický recept na univerzální omáčku pro plněné papriky, mleté, hovězí či vepřové maso.


4.712x
60 min

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme zesklovatět na oleji a přidáme cukr, který necháme mírně zkaramelizovat. Poté zaprášíme hladkou moukou a zamícháme. Když se vytvoří jíška, zalijeme vodou, abychom měli jíšku stále hustou, přidáme rajčatový protlak, zavařená rajčata a jemný kečup. Vše pořádně zamícháme a dochutíme kuličkami nového koření, černého pepře, přihodíme bobkový list a mírně osolíme. Podle konzistence můžeme ještě přilít vodu a necháme povařit cca 20 minut. Poté vyjmeme bobkový list a zbytek omáčky rozmixujeme na jemno i s rajčaty, pokud chceme, aby byla omáčka hutnější. Chceme-li mít omáčku jemnou, propasírujeme přes jemný cedník. Podle chuti můžeme omáčku osolit či přidat cukr. Univerzální rajskou omáčku podáváme s paprikovými lusky, kuličkami z mletého masa,chutná i s vařeným hovězím či vepřovým masem.
user-icon

autor Oligon


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Univerzální rajská omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena