Vaření.czReceptyUniverzální rajská omáčka

Univerzální rajská omáčka

Praktický recept na univerzální omáčku pro plněné papriky, mleté, hovězí či vepřové maso.


4.712x
60 min

Ingredience

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

omáčka

1 kscibule
1 sklenicekečup
1 konzervarajčatový protlak
4 lžícecukr krystal
2 listybobkový list
5 kuličeknové koření
3 lžícehladká mouka
5 kuličekcelý černý pepř
1 konzervazavařená rajčata

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme zesklovatět na oleji a přidáme cukr, který necháme mírně zkaramelizovat. Poté zaprášíme hladkou moukou a zamícháme. Když se vytvoří jíška, zalijeme vodou, abychom měli jíšku stále hustou, přidáme rajčatový protlak, zavařená rajčata a jemný kečup. Vše pořádně zamícháme a dochutíme kuličkami nového koření, černého pepře, přihodíme bobkový list a mírně osolíme. Podle konzistence můžeme ještě přilít vodu a necháme povařit cca 20 minut. Poté vyjmeme bobkový list a zbytek omáčky rozmixujeme na jemno i s rajčaty, pokud chceme, aby byla omáčka hutnější. Chceme-li mít omáčku jemnou, propasírujeme přes jemný cedník. Podle chuti můžeme omáčku osolit či přidat cukr. Univerzální rajskou omáčku podáváme s paprikovými lusky, kuličkami z mletého masa,chutná i s vařeným hovězím či vepřovým masem.
user-icon

autor Oligon

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Univerzální rajská omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena