Pečené plněné papriky v Sugo di pomodoro

Nastala sezóna paprik a rajčat, tak vyzkoušejte recept na chutné jídlo z paprik, které vás určitě nezklame!


2.813x
30 min

Postup přípravy

Zelené papriky zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a necháme dobře odkapat od vody. Brambory očistíme a pokrájíme na čtvrtky. V hrnci na rozehřátém oleji udusíme rýži a necháme úplně vychladnout. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli pokrájíme na jemno a česnek prolisujeme.

Do mísy dáme mleté maso, které osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, majoránkou a sladkou červenou mletou paprikou, přidáme prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli, vejce, vychladlou rýži, dobře promícháme a máme hotovou náplň do paprik. Touto náplní naplníme připravené zelené papriky a ze zbylé náplně navlhčenýma rukama vytvarujeme kuličky o průměru asi 3 cm.

Naplněné papriky vložíme i s připravenými kuličkami do pekáče, přelijeme olejem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 30 minut.

Když se pečou plněné papriky s kuličkami, uvaříme Sugo di pomodoro - základní rajčatovou omáčku podle Nick Stellino, recept zde.. V osolené vodě uvaříme pokrájené brambory a scedíme od vody.

Na talíř nabereme Sugo di pomodoro, na které položíme upečenou plněnou papriku a upečenou kuličku z mletého masa a obložíme vařenými brambory, které přelijeme troškou chutného výpeku z paprik.

Pečené plněné papriky v Sugo di pomodoro servírujeme horké. Jde o jednoduché a velmi chutné rychlé jídlo z upečených plněných paprik v pikantní a velmi kořeněné italské rajčatové omáčce.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené plněné papriky v Sugo di pomodoro

Zpět na recept