Klasické plněné papriky

Takto děláme plněné papriky u nás doma. Děláme vždy plný hrnec, ale asi se to nějak vypařuje.


4.0210x
45 min
22×

Ingredience

1 ksvejce
cibule
4 kszelená paprika
500 gmleté maso
1 konzervarajský protlak

podle potřeby

olej
1 špetkasůl
voda
maggi
sójová omáčka

podle chuti

mléko
mletý pepř

Postup přípravy

Mleté maso zalijeme trochou studené vody a necháme chvilku odležet. Pak přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, trochu maggi, trochu sójové omáčky a nadrobno pokrájenou cibuli. Vše důkladně smícháme a přidáme strouhanku, až je směs dost hustá a drží pohromadě.

Paprikám odkrojíme stopky a odstraníme zrníčka. Opláchneme je a důkladně osušíme. Naplníme je směsí z mletého masa a ze zbytku vytvoříme asi pěticentimetrové kuličky.

Na lehce rozehřátém oleji rychle osmahneme papriky, ale postupujeme opatrně, protože papriky při tom prskají. Zalijeme horkou vodou, přidáme rajský protlak, masové koule a necháme mírně vařit.

Po změknutí vyndáme papriky a koule z omáčky. Do omáčky vlijeme vodu rozkvedlanou se dvěma lžícemi hladké mouky a necháme zhoustnout. Povaříme ještě pět minut. Dolijeme tatra mlékem nebo šlehačkou a podle chuti dosolíme. Pak vrátíme do omáčky papriky a koule necháme jen prohřát.

Klasické plněné papriky jsou výborné s knedlíkem nebo s rýží.

Dalších přes 40 receptů na plněné papriky

user-icon

autor AnnieV


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasické plněné papriky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká