Plněné papriky z pomalého hrnce

Známý recept upravený pro přípravu v pomalém hrnci, s omáčkou z čerstvých rajčat.


4.628x
160 min
2×

Postup přípravy

Cibule nakrájíme najemno. Toastový chléb nakrájíme na malé kostičky a svlažíme troškou mléka. Rajčata pokrájíme na kousky, papriky vykrojíme k naplnění a vyčistíme.

K toastovému chlebu přidáme mleté maso, polovinu nakrájené cibule, vejce, majoránku, pepř, osolíme a řádně zpracujeme. Papriky naplníme touto hmotou a upěchujeme.

V nádobě pomalého hrnce nebo v jiné vhodné na plotně rozpustíme sádlo a na něm necháme zesklovatět zbylou cibulku. Zaprášíme paprikou a moukou, velmi krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Přesuneme do nádoby pomalého hrnce, resp. nádobu pomalého hrnce do základny, vložíme papriky, koření a zasypeme rajčaty. Připravujeme v pomalém hrnci na nižší stupeň cca 2 hodiny, rajčata musí být měkká. Pak vyjmeme papriky, zbytek propasírujeme a dochutíme na omáčku.

Plněné papriky z pomalého hrnce podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Scarlett


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné papriky z pomalého hrnce

Zpět na recept