Vaření.czReceptyPlněné papriky z pomalého hrnce

Plněné papriky z pomalého hrnce

Známý recept upravený pro přípravu v pomalém hrnci, s omáčkou z čerstvých rajčat.


4.628x
160 min
2×

Ingredience

200 mlvývar
1 ksvejce
7 kspaprika
1 kgrajčata
2 kscibule
1 lžícehladká mouka
5 kuličekcelý pepř
2 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
500 gmleté maso
1 lžičkamletá sladká paprika
4 plátkychléb toustový
1 lžícesádlo nebo olej

podle potřeby

sůl
mléko

podle chuti

majoránka
pepř mletý

Postup přípravy

Cibule nakrájíme najemno. Toastový chléb nakrájíme na malé kostičky a svlažíme troškou mléka. Rajčata pokrájíme na kousky, papriky vykrojíme k naplnění a vyčistíme. K toastovému chlebu přidáme mleté maso, polovinu nakrájené cibule, vejce, majoránku, pepř, osolíme a řádně zpracujeme. Papriky naplníme touto hmotou a upěchujeme. V nádobě pomalého hrnce nebo v jiné vhodné na plotně rozpustíme sádlo a na něm necháme zesklovatět zbylou cibulku. Zaprášíme paprikou a moukou, velmi krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Přesuneme do nádoby pomalého hrnce, resp. nádobu pomalého hrnce do základny, vložíme papriky, koření a zasypeme rajčaty. Připravujeme v pomalém hrnci na nižší stupeň cca 2 hodiny, rajčata musí být měkká. Pak vyjmeme papriky, zbytek propasírujeme a dochutíme na omáčku. Plněné papriky z pomalého hrnce podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Scarlett

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněné papriky z pomalého hrnce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena