Krém z pečených paprik

Recept na výbornou polévku z pečených paprik. Chuťově lahodný krém skvěle doplní sýr brynza a na pikantnosti získá díky čerstvě mletému barevnému pepři.


3.58x
60 min

Postup přípravy

Papriky položíme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 20 - 30 minut. Když jsou na paprikách vytvořené puchýřky, slupka začne krabatět a zlátnout, jsou papriky upečené.

Mezitím oloupeme cibuli a brambory a obojí nakrájíme na kostky.

Ještě horké upečené papriky přendáme do mísy, přikryjeme pokličkou a necháme zapařit. Papriky pak jednoduše zbavíme slupky, semínek a nakrájíme na kousky.

V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli. Přisypeme česnek, který necháme rozvonět, přidáme brambory a znovu krátce orestujeme. Do hrnce vsypeme papriky, zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a povaříme asi 15 minut. Do polévky přidáme 1 - 2 lžičky vinného octa a také trochu sušené či čerstvé bazalky.

Polévku z pečené papriky rozmixujeme na hladký krém, podle potřeby dochutíme.

Takto připravený krém z pečených paprik podáváme horký s porcí brynzy a nezapomene opepřit čerstvě namletým barevným pepřem.

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krém z pečených paprik

Zpět na recept