Kuřecí maso rozložené nebo rozklepané do plátu potřeme pestem, obložíme slaninou, listy medvědího česneku a parmazánem, pak se svineme a upečeme dozlatova.
- Místo medvědího česneku můžeme použít listy bazalky.

Kuřecí prsa nemusí skončit jen jako nudný plátek na pánvi. Když je rozřízneme a naplníme, vzniknou rolky, kapsy nebo závitky – každý způsob má jiný trik a jiný výsledek. Rolka ukáže náplň po rozkrojení v plné kráse, kapsa je rychlejší a šťavnatější a závitek zase nabízí pevnější tvar a hodí se i na menší kousky masa.
Kuřecí závitky vypadají neodolatelně a ukrývají náplně, které kuřecím prsům zabrání ve vysušení.
Připravit je není nic složitého - můžeme si vybrat, jakým způsobem maso naplníme i s čím ho budeme servírovat. Podle toho vytvoříme roládky, závitky, rolky nebo kapsy. Úspěch zaručen v každém případě!
Pečení a smažení je podobné: rolky nejprve zatáhneme na pánvi a pak je dopečeme v troubě, kapsy zvládnou celou přípravu na pánvi a závitky připravíme opravdu rychle v troubě nebo horkovzdušné fritéze.
Vybrali jsme pro vás inspirativní recepty, které udělají parádu na každém stole.
-> Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Kuřecí rolky plněné sýrovou směsí
Kuřecí prsa naplníme směsí z čerstvého sýra s bylinkami, zabalíme do alobalu a dáme péct. Díky alobalu maso nevyschne a sýr zůstane krémový. Ke konci pečení maso vybalíme a přidáme k němu rajčata.

Kuřecí plátky naplníme šalvějí a prosciuttem, smotáme a opečeme na másle. Když chytnou barvu, podusíme je ve vývaru a víně. Podáváme je s máslovo-vinnou omáčkou a brambory.

Kuřecí prsa se plní šunkou, sýrem a sušenými rajčaty a obalují v trojobalu. Nejprve je smažíme dozlatova a pak necháme krátce dopéct v troubě

Kuřecí rolky ve slaninovém kabátku
Plátky kuřecího masa potřeme hořčicí, obložíme slaninou a balkánským sýrem. Stočíme a ještě jednou obalíme ve slanině. Rolky pečeme v troubě.

Kuřecí řízky se plní šunkou a sýrem, balí se do rolky a obalují v trojobalu. Smažíme pomalu na střední teplotu, hotové kapsy jsou uvnitř měkké a šťavnaté, venku křupavé.

Kuřecí roládky s pestem a parmazánem
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena