Kuřecí závitky Saltimbocca

Tradiční jednoduchá specialita italské kuchyně, která se připravuje z telecího, kuřecího i jehněčího masa. Závitky se plní šalvějí a prosciutto crudo a podávají s máslovo-vinnou omáčkou.


2.827x
10 min

Ingredience

125 mlvíno marsala
50 mlolivový olej
300 gkuřecí prsa
80 gčerstvé máslo
4 lístkyčerstvá šalvěj
2 plátkyprosciutto crudo
200 mldomáci kuřecí vývar

podle chuti

sůl
citronová šťáva
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozřežeme na řízky, které naklepeme na tenko pod fólií. Řízky osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, poklademe čerstvými lístky šalvěje, přikryjeme tenkými plátky prosciutto crudo a svineme na těsno do závitků, které zajistíme párátky.

Závitky opečeme na másle s olivovým olejem do zlaté barvy z obou stran, potom podlijeme domácím kuřecím vývarem a vínem, krátce povaříme, přeléváme máslovo-vinnou omáčkou, kterou jsme dochutili citronovou šťávou.

Kuřecí závitky Saltimbocca vybereme na papírovou kuchyňskou utěrku a necháme odsát přebytečný tuk. Vybereme párátka a závitky šikmo překrojíme. Mezitím dokončíme omáčku vmícháním plátků studeného čerstvého másla a dochutíme solí s kořením.

Kuřecí závitky Saltimbocca servírujeme s novými brambory posypanými petrželovou natí a podlité hotovou máslovo-vinnovou omáčkou. Tato tradiční italská specialita má vícero variant, které se odlišují v malých obměnách v závislosti na regionu, kde se vaří. Název je odvozený od Salt im bocca, což znamená Skok do pusy. Je to oblíbená pochoutka ve Švýcarsku, Řecku, Španělsku, USA a jinde. Příprava je opravdu nenáročná a rychlá.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí závitky Saltimbocca

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.