Cordon Bleu z kuřecího masa

Recept na vynikající francouzskou pochoutku, která se v originále připravuje z telecího masa, ale kuřecí maso v Cordon Bleu je téměř rovnocennou náhradou.


4.177x
45 min
1×

Ingredience

8 plátkůšunka
4 plátkyementál
4 kskuřecí stehenní řízek

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na obalení

vejce
strouhanka
mléko
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Kuřecí stehenní řízky velice jemně naklepeme přes mikrotenový sáček, osolíme a opepříme z obou stran. Na plátky masa poklademe šunku a sýr. Maso zavineme tak, aby šunka ani sýr nepřečníval. Okraje sepneme pomocí párátek. Nyní vše obalíme v mouce, v mléce rozšlehaném vejci a strouhance. Obalené Cordon Bleu z kuřecího masa dáme smažit, špalíčky smažíme pozvolna ze všech stran na pánvi v rozehřátém oleji. Párátka opatrně vyjmeme, maso zešikma rozřízneme v polovině. Cordon Bleu z kuřecího masa servírujeme s přílohou ze zeleniny nebo brambor v různých úpravách.

Tipy na přípravu minutek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cordon Bleu z kuřecího masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena