Drůbeží gordon blue

Řízky plněné hermelínem.


4.358x
35 min
5×

Ingredience

2 lžičkysůl
1 lžičkamletá červená paprika
4 plátkykuřecí šunka
4 kskuřecí prsíčka (125 g)
1 ksHermelín (120 g)

podle potřeby

olej

trojobal

vejce
strouhanka
hladká mouka

příloha

brambory
1 svazečekkadeřavá petrželka

na ozdobu

1 ksmrkev
4 lžícezelí
4 listyhlávkový salát

Postup přípravy

Hermelín si nakrájíme na plátky a rozdělíme na čtyři porce.

Maso na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou. Po jedné straně řízky obložíme plátkem šunky a plátky hermelínu. Přeložíme a sepneme po stranách párátky.

Řízky po obou stranách obalíme v mouce, omočíme v rozšlehaném vajíčku a obalíme ve strouhance.

Na rozpáleném oleji smažíme drůbeží gordon blue po každé straně asi 8 minut.

Vhodnou přílohou jsou brambory, které oloupeme, nakrájíme, uvaříme v osolené vodě a po scezení je promícháme s nasekanou petrželkou. Oblohu může tvořit nahrubo nastrouhaná mrkev, list salátu nebo prosolené zelí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drůbeží gordon blue

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.