V létě se potraviny kazí rychleji, zvláště v tropickém a vlhkém počasí. Víte, jak jejich trvanlivost zachovat? Prověřte své znalosti v našem testu.
Nealkoholické pivo s osvěžující ovocnou příchutí je pro mnohé z nás v parných letních dnech jasnou volbou. Jak je to ale ve skutečnosti s množstvím alkoholu, které obsahuje? Proč si ho neplést s limonádou? A kdo by se mu měl raději vyhnout?
Prázdniny jsou před námi, stejně jako výlety po Česku a cesty do zahraničí. Obligátních řízků jsou někteří cestovatelé možná již přejedeni. Čím jiným se tedy vybavit na dlouhou jízdu na dovolenou?
Naše jídlo bude dobré nejen díky kvalitě použitých surovin, ale také díky kvalitě nádobí, které použijeme k jeho přípravě. O škodlivosti některých materiálů jste jistě už slyšeli, některé takové zprávy jsou však nepřesné nebo značně protichůdné. Někteří tvrdí, že hliník je přežitek z minulosti a do moderní kuchyně už rozhodně nepatří. Jiní zase, že teflon způsobuje rakovinu. Co z toho je pravda? A co je třeba brát s rezervou?
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
Grilovací párty se neobejdou bez luxusního burgeru. A pro dokonalý výsledek jsou domácí housky prostě základ. Jednoduchý recept z kynutého těsta krok za krokem.
Olivový olej je rostlinný olej získaný z oliv, a to metodou lisování a jinými mechanickými postupy. Je využíván především při výrobě pokrmů, ale také v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. Olivový olej je typickou a neodmyslitelnou součástí středomořské kuchyně, jeho konzumace je považována za velmi prospěšnou našemu zdraví. A víte, že je vhodný i na opalování?
Jméno, které nemusíme snad ani představovat. Roman Vaněk, propagátor vysoké gastronomie, který je zakladatelem Pražského kulinářského institutu, porotcem kuchařských soutěží a autorem veleúspěšných kuchařek. A my si rovnou o 30 kuchařských knih autora tohoto zvučného jména zasoutěžíme!
Plíseň na potravinách je běžným jevem, a tak se každému z nás čas od času stane, že najdeme například v chlebníku kus zapomenutého pečiva pokrytého plísní. Možná máte ve zvyku plíseň z určitého místa jednoduše odstranit. A zbylé, na první pohled nenapadené pečivo či jinou potravinu, pak dále zpracovat nebo přímo zkonzumovat. Počínáte si však správně?
Dříve než sáhnete po pilulkách zlepšujících erekci nebo afrodiziaku zvyšujícím libido, otevřete ledničku a prozkoumejte její obsah. Možná právě jídlo je tou příčinou, proč se ve vaší ložnici neděje nic zajímavého.
Langoš je nadmíru oblíbená pochoutka, která bývá neodmyslitelnou součástí nejrůznějších festivalů a letních akcí. Odkud pochází, na kolik způsobů se dají připravit a existuje i česká alternativa?
Chcete si udržet chlapa? Navařte mu z kuchařky Sexy moderní česká kuchyně, která obsahuje několik originálních receptů těch nejlepších českých šéfkuchařů. Kniha je plná inspirace na oblíbená česká jídla v moderním pojetí. Dobrou zprávou je, že si o tuto knihu dnes zasoutěžíme. Šťastných výherců bude hned 5! Co udělat pro to, abyste byli jedním z nich?
Léto přímo vybízí ke grilování. Chtěli byste si také užít barbecue v přírodě s přáteli, ale nemáte gril? Přesně pro vás připravila redakce Vaření.cz mapu více než padesáti veřejných grilovacích míst po celé republice.
Venkovní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
Pochmurné počasí přímo vybízí k celodenní pohodě u televize a sledování filmů. Pokud jste opravdový filmový znalec, hravě odpovíte na všechny otázky z našeho dnešního kvízu. Pojďme na to, vyzkoušíme si vás.
Párek v rohlíku je náš typický pokrm z oblasti rychlého občerstvení, známe ho všichni, ale ne všichni víme o jeho původu. Jak vlastně vznikl český párek v rohlíku? Kdo ho tu zavedl a proč? Někteří jej mylně považují za počeštělou verzi amerického hot-dogu, na to lze však říct jen jediné – všechno je jinak!
Unavený organismus způsobuje nepříjemné pocity, které s příchodem jara zaznamenává značná spousta lidí - malátnost, bolení hlavy, nechuť k jakékoli činnosti, vyšší potřeba spánku. Pokud se v těchto prvních jarních dnech cítíte slabí a bez energie, je to jasné, přemohla vás jarní únava. Jak na ni vyzrát?
Opět jsou tady teplé dny, ke kterým neodmyslitelně patří grilování na otevřeném ohni. Jak na to?
Co by to bylo za Velikonoce bez beránka, mazance či vajíčkové pomazánky? V našem článku se můžete inspirovat nejúspěšnějšími recepty na Velikonoce, které od vás získaly pozitivní hodnocení. Inspirujte se!
Velikonoční tradice jsou plné symboliky a radosti. Lidé po celém světě oslavují tento svátek různými způsoby, včetně zdobení vajec, pečení beránků a darování čokoládových zajíců. Velikonoce jsou také spojeny s tradičními obřady, tyto zvyky připomínají důležité hodnoty jako nový život, oběť a naději a přinášejí do našich domovů pocit radosti a soudružnosti.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena