
Autor:sicilska teta
Když dozrávají hrušky peču hruškové koláče na všechny způsoby. Důležité jsou pevné plody a správné těsto.
S hruškami pracujeme podobně jako s jablky, ale je třeba myslet na to, že jsou šťavnatější a jemnější. Proto s nimi zacházíme opatrně.
-> Co s hruškami? Upečte si francouzský hruškový koláč, máme recept krok za krokem
Na drobenkové koláče, do obráceného koláče nebo do hruškového perníku krájíme hrušky nahrubo - klidně jen na čtvrtky.
V některých moučnících, jako například v hruškovém dortu, můžeme hrušky ponechat celé.
Do elegantního koláče z křehkého těsta krájíme hrušky na plátky a můžeme tak z nich tvořit efektní vějíře.
Do hruškového štrúdlu můžeme hrušky nastrouhat, ale lepší je bude pokrájet ostrým nožem na menší kousky. Zmírníme tak únik šťávy.
-> Sladké pečení s hruškami: Netradiční perník krok za krokem
Do hruškových koláčů můžeme ubrat cukru - hrušky jsou samy o sobě dost sladké, přidat celozrnnou mouku, mleté ořechy a doplnit je aromatickým kořením.






Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena