Hruškový perník

Recept na vláčný hruškový koláč s příchutí perníkového koření.


4.834x
60 min
1×

Ingredience

4 ksvejce
0.5 hrnkumáslo
1.5 lžícekakao
1 kscitron
4 kshrušky
50-70 ghořká čokoláda
2 hrnkypolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
1 hrnektřtinový cukr
2 lžičkyperníkové koření

Postup přípravy

Hrušky oloupeme a zbavíme jadřince. Tři hrušky nastrouháme na hrubém struhadle, jednu hrušku nakrájíme na kostičky. Vejce důkladně vyšleháme s cukrem a rozpuštěným máslem. Postupně zašleháváme prosátou mouku, prášek do pečiva, perníkové koření, nastrouhanou citronovou kůru (z chemicky neošetřeného citronu) a kakao. Na závěr do těsta na hruškový perník vmícháme nastrouhané a nakrájené hrušky, nezapomene také na hořkou čokoládu, kterou jsme nasekali nadrobno. Těsto vlijeme na středně velký plech vyložený pečícím papírem a na 180 °C pečeme přibližně 30 minut. Po částečném vychladnutí hruškový perník nakrájíme a podáváme ke kávě i čaji jako sladké pohoštění. Těsto je velmi vláčné, voní po perníkovém koření a hrušky jsou v něm příjemným zpestřením.

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškový perník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena