Recept na vláčný hruškový koláč s příchutí perníkového koření.
4 ks | vejce |
0.5 hrnku | máslo |
1.5 lžíce | kakao |
1 ks | citron |
4 ks | hruška |
50-70 g | hořká čokoláda |
2 hrnky | polohrubá mouka |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
1 hrnek | třtinový cukr |
2 lžičky | perníkové koření |
Hrušky oloupeme a zbavíme jadřince. Tři hrušky nastrouháme na hrubém struhadle, jednu hrušku nakrájíme na kostičky. Vejce důkladně vyšleháme s cukrem a rozpuštěným máslem. Postupně zašleháváme prosátou mouku, prášek do pečiva, perníkové koření, nastrouhanou citronovou kůru (z chemicky neošetřeného citronu) a kakao. Na závěr do těsta na hruškový perník vmícháme nastrouhané a nakrájené hrušky, nezapomene také na hořkou čokoládu, kterou jsme nasekali nadrobno. Těsto vlijeme na středně velký plech vyložený pečícím papírem a na 180 °C pečeme přibližně 30 minut. Po částečném vychladnutí hruškový perník nakrájíme a podáváme ke kávě i čaji jako sladké pohoštění. Těsto je velmi vláčné, voní po perníkovém koření a hrušky jsou v něm příjemným zpestřením.
Hrušková sezóna v plném proudu - výběr nejlepších receptů
Hrušky k podzimu právem patří, bez nich si málokdo umí představit nejen sladkou, ale i slanou kuchyni. V dnešním výběru receptů jsme si pro vás připravili opravdové delikatesy.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena