Litý perník s pomerančem a čokoládou

Snadný recept na jemný perník s příchutí pomeranče a kousky čokolády.


4.629x
60 min
1×

Ingredience

120 gcukr
1 ksvejce
70 gmáslo
2 lžícerum
4 lžícekakao
300 mlmléko
1 kspomeranč
7 lžicmed
1 lžičkamletá skořice
480 ghladká mouka
0.5 lžičkymletý hřebíček
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
1 lžičkamletý badyán

podle chuti

čokoláda

Postup přípravy

Máslo, cukr a vejce vymícháme dohladka. Ve vlažném mléce rozpustíme med.
Do prosáté hladké mouky přidáme prášek do pečiva. Utlučeme hřebíček, skořici a badyán. Všechno po částech smícháme dohromady a přidáme kakao, strouhanou pomerančovou kůru i šťávu a rum.

Těsto nalijeme do vymaštěného pekáče, nebo pekáč vyložíme pečícím papírem. Část těsta nalijeme do pekáče, přidáme nahrubo posekanou čokoládu a přidáme zbytek těsta.

Perník pečeme na 175 °C asi 3/4 hodiny podle výšky pekáče.

Litý perník s pomerančem a čokoládou nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.
user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Litý perník s pomerančem a čokoládou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena