Litý perník s pomerančem a čokoládou

Snadný recept na jemný perník s příchutí pomeranče a kousky čokolády.


4.629x
60 min
1×

Postup přípravy

Máslo, cukr a vejce vymícháme dohladka. Ve vlažném mléce rozpustíme med.
Do prosáté hladké mouky přidáme prášek do pečiva. Utlučeme hřebíček, skořici a badyán. Všechno po částech smícháme dohromady a přidáme kakao, strouhanou pomerančovou kůru i šťávu a rum.

Těsto nalijeme do vymaštěného pekáče, nebo pekáč vyložíme pečícím papírem. Část těsta nalijeme do pekáče, přidáme nahrubo posekanou čokoládu a přidáme zbytek těsta.

Perník pečeme na 175 °C asi 3/4 hodiny podle výšky pekáče.

Litý perník s pomerančem a čokoládou nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.
user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Litý perník s pomerančem a čokoládou

Zpět na recept