Litý medový perník

Recept na jednoduchý světlý perník.


4.555x
60 min
10×

Ingredience

1 ksvejce
60 gmáslo
3 dlmléko
10 lžicmed
150 gcukr moučka
500 ghladká mouka
1 balíčekkypřící prášek do perníku
2 lžíceperníkové koření

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s povoleným máslem a cukrem, až vznikají bublinky. V mléce necháme rozpustit med. Mouku promícháme s kořením a práškem do pečiva. K rozšlehané směsi postupně přiléváme oslazené mléko, po částech mouku, až nám vznikne "těžké" lité těsto. Těsto na perník vlijeme a roztáhneme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme na 175 °C, až je medový perník na povrchu zlatavý. Litý medový perník necháme vychladnout, nakrájíme na kostky, můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Litý medový perník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena