Marmeládový perník

Recept na perník, ve kterém nechybí dobrá marmeláda.


4.210x
60 min
3×

Postup přípravy

Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Společně se žloutky a cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přiléváme mléko pokojové teploty, přisypáváme mouku s práškem do pečiva a v závěru přidáme kyselkavou marmeládu. Zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Těsto vylijeme na menší plech vytřený tukem a vysypaný moukou. Těsto na perník dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C asi na 20 minut, záleží na troubě.

Po upečení necháme marmeládový perník vychladnout.

Mezitím si v kastrolku rozpustíme máslo, přidáme cukr a necháme rozpustit. Přidáme kakao, pár lžic mléka a pudinkový prášek. Rozmícháme v hladkou polevu a za stálého míchání necháme prohřát, poleva nám díky pudinkovému prášku začne houstnout.

Perník potřeme marmeládou, zalijeme polevou a necháme trochu ztuhnout.

Marmeládový perník můžeme ihned podávat, stačí jen nakrájet na kostky.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marmeládový perník

Zpět na recept