Vaření.czReceptyHruškový koláč s mákem a krémem z mascarpone

Hruškový koláč s mákem a krémem z mascarpone

Makový koláč s kostičkami hrušek a krémem ze šlehačky a mascarpone. Recept na výborný hruškový moučník s jemným krémem.


5.021x
2×

Ingredience

těsto

1 ksvejce
250 mlmléko
150 gcukr krupice
200 ghladká mouka
100 gmletý mák
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
1 plechovkahrušky půlené - loupané Hamé

krém

250 gmascarpone
1 balíčekvanilkový cukr
250 gsmetana ke šlehání

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Vejce a cukr důkladně utřeme. Suroviny můžeme také šlehat v kuchyňském robotu. Přidáme rozemletý mák a zapracujeme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme do těsta. Potom začneme postupně přilévat mléko a dobře promícháme. Hrušky osušíme, nakrájíme na kostičky a zamícháme do těsta. Hotové těsto vlijeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané trochou mouky. V receptu jsme použili formu o průměru 28 cm, aby vrstva těsta byla tak akorát silná. Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C na 20 ‒ 25 minut. Ke konci pečení píchneme do středu koláče párátkem, a pokud na něm neulpí drobečky, je koláč upečený. Hotový korpus postavíme na mřížku a necháme vychladnout. Mascarpone a šlehačku dáme do mísy a osladíme vanilkovým cukrem. Dohromady vyšleháme ručním šlehačem na nadýchaný krém. Krém naneseme na makový korpus a můžeme podávat. Hruškový koláč s mákem a krémem z mascarpone nakrájíme a servírujeme s šálkem čaje nebo kávy.
user-icon

autor Hamé

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hruškový koláč s mákem a krémem z mascarpone

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena