Hruškový koláč s mákem a krémem z mascarpone

Makový koláč s kostičkami hrušek a krémem ze šlehačky a mascarpone. Recept na výborný hruškový moučník s jemným krémem.


5.019x
1×

Postup přípravy

Vejce a cukr důkladně utřeme. Suroviny můžeme také šlehat v kuchyňském robotu. Přidáme rozemletý mák a zapracujeme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme do těsta. Potom začneme postupně přilévat mléko a dobře promícháme.

Hrušky osušíme, nakrájíme na kostičky a zamícháme do těsta. Hotové těsto vlijeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané trochou mouky. V receptu jsme použili formu o průměru 28 cm, aby vrstva těsta byla tak akorát silná.

Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C na 20 ‒ 25 minut. Ke konci pečení píchneme do středu koláče párátkem, a pokud na něm neulpí drobečky, je koláč upečený. Hotový korpus postavíme na mřížku a necháme vychladnout.

Mascarpone a šlehačku dáme do mísy a osladíme vanilkovým cukrem. Dohromady vyšleháme ručním šlehačem na nadýchaný krém. Krém naneseme na makový korpus a můžeme podávat.

Hruškový koláč s mákem a krémem z mascarpone nakrájíme a servírujeme s šálkem čaje nebo kávy.
user-icon

autor Hamé


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškový koláč s mákem a krémem z mascarpone

Zpět na recept