Výtečný hruškový koláč

Velmi rychlý a jednoduchý recept na skvělý hruškový koláč, který voní po skořici a perníkovém koření.


4.47x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si v misce smícháme sypké suroviny na korpus, tedy mouku, cukr, kypřící prášek, perníkové koření, skořici a kakao. Po promíchání přidáme na kostky nakrájené studené máslo a prsty tvoříme drobenku. Trvá to cca 5 minut. Nesnažíme se vytvořit kompaktní těsto, ale opravdu jen misku jemné drobenky.

Koláčovou formu si vymažeme máslem a 3/4 množství drobenky do ní vysypeme, dlaní lehce přitlačíme na dno a také na okraje.

V jiné misce si smícháme tvaroh (z vaničky), zakysanou smetanu, bílý jogurt, půl balení vanilkového pudinkového prášku (jen nasypat ze sáčku, nevařit) a med. Po promíchání vylijeme na připravený korpus.

Hrušky oloupeme a nakrájíme na měsíčky cca 3 mm vysoké.

Hrušky naskládáme na tvarohovou náplň, posypeme shora zbytkem drobenky a pečeme v předem vyhřáté troubě na 175 °C cca 35 minut.

Výtečný hruškový koláč servírujeme nakrájený na klínky, můžeme dozdobit například zakysanou smetanou a ovocným přelivem, ale skvěle chutná i samostatně.

Sklízíme a zavařujeme hrušky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výtečný hruškový koláč

Zpět na recept