Lahodný kompot z domácích hrušek, pro vánoční chuť a vůni obohacený skořicí, anýzem a badyánem.
8-10 ks | menší pevné hrušky |
1 l | voda |
1 lžíce | ocet |
400 g | cukr krupice |
1 balíček | celá skořice |
1 balíček | badyán |
1 balíček | mletý anýz |
Hrušky opláchneme, oloupeme, překrojíme na půlky a zbavíme jádřinců. Ihned poté je vkládáme do vody s trochou octa, aby nezačaly hnědnout. Vyjmeme hrušky z octové lázně a ihned je vkládáme do čistých zavařovacích sklenic, do každé sklenice přidáme jeden kousek celé skořice, jednu hvězdičku badyánu a špetku anýzu. Zasypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Sklenice dobře uzavřeme připravenými čistými víčky a zavařujeme při osmdesátipěti stupních po dobu dvaceti až třiceti minut. Máme hotovo.
Zpracováváme dýně: Na polévku, přílohu i dýňový kompot
Dýně jsou nejen krásnou podzimní dekorací a nezbytným doplňkem pro oslavu Halloweenu, ale především velmi univerzální surovinou, se kterou se dá v kuchyni doslova kouzlit.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena