8-10 ks | menší pevné hrušky | |
1 l | voda | |
1 lžíce | ocet | |
400 g | cukr krupice | |
1 balíček | celá skořice | |
1 balíček | badyán | |
1 balíček | mletý anýz |
Hrušky opláchneme, oloupeme, překrojíme na půlky a zbavíme jádřinců. Ihned poté je vkládáme do vody s trochou octa, aby nezačaly hnědnout. Vyjmeme hrušky z octové lázně a ihned je vkládáme do čistých zavařovacích sklenic, do každé sklenice přidáme jeden kousek celé skořice, jednu hvězdičku badyánu a špetku anýzu. Zasypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Sklenice dobře uzavřeme připravenými čistými víčky a zavařujeme při osmdesátipěti stupních po dobu dvaceti až třiceti minut. Máme hotovo.
Zpracováváme dýně: Na polévku, přílohu i dýňový kompot
Dýně jsou nejen krásnou podzimní dekorací a nezbytným doplňkem pro oslavu Halloweenu, ale především velmi univerzální surovinou, se kterou se dá v kuchyni doslova kouzlit.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena