Vyzkoušejte nenáročný recept na pečený koláč s kompotovanými hruškami a medem. Chutný moučník, který vždy přijde vhod.
1 plechovka | hruškový kompot |
1.5 lžíce | kukuřičný sirup |
těsto | |
---|---|
100 g | cukr |
50 ml | olej |
3 ks | vejce |
4 lžíce | med |
270 g | hladká mouka |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva |
100 g | mandle (mleté) |
50-100 ml | smetana na vaření |
podle chuti | |
skořice mletá |
Hrušky necháme okapat, pak je nakrájíme na silnější plátky a promícháme se sirupem (nebo medem) a mletou skořicí. Takto připravené hrušky necháme v chladu odležet. Z prosáté mouky, kypřícího prášku, cukru, mletých mandlí, vajec, medu a oleje umícháme řidší těsto, které podle potřeby naředíme smetanou. Těsto vlijeme do koláčové formy (vymazané máslem a vysypané moukou) a poklademe ochucenými plátky hrušek. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 170 - 180 °C asi 25 - 30 minut. Propečení koláče vyzkoušíme špejlí. Vychladlý snadný hruškový koláč vyjmeme z formy, nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.
Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem
Vyzkoušejte jednoduchý recept na velmi jemný a šťavnatý moučník s hruškami. Podle FOTORECEPTU krok za krokem ho zvládne každý.
Sladké pečení s hruškami: Netradiční perník krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit upéct oblíbený moučník trochu jinak. S hruškami chutná perník výborně a navíc hrušky pozitivně ovlivňují náladu a pocity pohody. Na tento recept nepotřebujete ani váhu, tak s radostí do toho!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena