Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

Vyzkoušejte jednoduchý recept na velmi jemný a šťavnatý moučník s hruškami. Podle FOTORECEPTU krok za krokem ho zvládne každý.

50881×

Recept na francouzský hruškový koláč krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na těsto budeme potřebovat 2 vejce, 100 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 1 dl mléka, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 balíček prášku do pečiva a 1 špetku soli. Dále si připravíme 3 - 4 čerstvé hrušky a na polevu 80 g másla, 3 lžíce skořicového cukru a 1 vejce.

Nezapomeneme na tuk na vymazání a mouku na vysypání formy. 

Hruškový koláč

2) Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr, špetku soli a vyšleháme. 

Hruškový koláč

3) Do vaječné pěny přisypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva. 

Hruškový koláč

3) Přilijeme mléko, olej a pečlivým mícháním připravíme hladké těsto. 

Hruškový koláč

4) Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. 

Hruškový koláč

5) Polovinu těsta na francouzský hruškový koláč vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané kulaté formy. 

Hruškový koláč

6) Na těsto poklademe plátky hrušek a zalijeme druhou půlkou těsta. 

Hruškový koláč

7) Hruškový koláč dáme péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. 

Hruškový koláč

8) Mezitím si připravíme polevu. 

Máslo rozpustíme, přidáme 3 lžíce skořicového cukru a vejce. Mícháme a prohříváme, dokud se cukr nerozpustí.

Hruškový koláč

9) Upečený hruškový koláč vyjmeme z trouby a propícháme na více místech vidličkou. 

Hruškový koláč

10) Na koláč vlijeme připravenou polevu a vložíme do trouby na dalších 20 minut. 

Hruškový koláč

11) Upečený hruškový koláč nakrájíme na trojúhelníčky, je dobrý teplý i studený, jak kdo má rád. 

Hruškový koláč

12) Francouzský hruškový koláč před podáváním pocukrujeme, ozdobíme lístkem meduňky či máty a podáváme jako jemný moučník.

Hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč a finanční náročnost

Těsto nás v přepočtu vyjde zhruba na 15 Kč, poleva na 25 Kč a hrušky na 20 Kč. Hruškový koláč nás bude stát přibližně 60 Kč. 

Sklízíme a zavařujeme hrušky

Koncem prázdnin přichází období dozrávání hrušek. Toto lahodné ovoce znali již staří Římané a k nám přišlo z Východu. Hruška je dosti podceňovaným ovocem, ale zaslouží si své místo v našem jídelníčku.

Sklízíme

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena