Vaření.czMagazínSladké pečení s hruškami: Netradiční perník krok za krokem

Sladké pečení s hruškami: Netradiční perník krok za krokem

Sladké pečení s hruškami: Netradiční perník krok za krokem

Pojďte si s námi zkusit upéct oblíbený moučník trochu jinak. S hruškami chutná perník výborně a navíc hrušky pozitivně ovlivňují náladu a pocity pohody. Na tento recept nepotřebujete ani váhu, tak s radostí do toho!

3683×

1) Příprava surovin.

Na perník si připravíme 1,5 hrnku polohrubé mouky, ¾ hrnku třtinového cukru, ¾ hrnku rostlinného mléka, ½ hrnku oleje, 3 hrušky, hrst nasekaných vlašských ořechů, 1 kypřící prášek, 2 lžičky kakaa a lžíci perníkového koření.

2) Nejdříve si v míse smícháme suché ingredience. Polohrubou mouku, třtinový cukr, nasekané vlašské ořechy, kypřící prášek, 2 lžičky kakaa a lžíci perníkového koření. Tuto směs promícháme.

3) Oloupeme si hrušky. Jednu si necháme vcelku na zdobení koláče a zbylé dvě si  nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme a hrušky přidáme do těsta.

4) Do těsta si přidáme zbytek surovin. Přilijeme mléko, olej a vše pečlivě promícháme.

5) Formu na pečení si vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní připravené těsto. Zbylou hrušku si oloupeme, nakrájíme na plátky, poklademe na těsto a dáme péct. Pečeme na 180°C cca 50 minut. Před vytáhnutím z trouby ještě provedeme zkoušku špejlí.

6) Perník necháme vychladnout a podáváme ho pocukrovaný moučkovým cukrem.



Zkuste také: 

Perník bez vajec z domácí pekárny
(doba přípravy 1 h 30 min )

Rychlý domácí perník
(doba přípravy 1 hod )

Marmeládový perník
(doba přípravy 1 hod )

Skvělý hrnkový perník
(doba přípravy 45 min )

Oříškový perník
(doba přípravy 45 min )

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena