Rychlý domácí perník

Medovo-rumový perník s kávovou polevou.


4.4116x
60 min
19×

Ingredience

0.8 hrnkuolej
1 ksvejce
2 lžícerum
3 lžícekakao
2 hrnkymléko
2 lžícerozinky
1 balíčekprášek do pečiva
2 lžícemed
1 hrnekcukr krupice
3 lžíceořechy
3 hrnkypolohrubá mouka
1 balíčekpudinkový prášek
1 lžíceperníkové koření

poleva

4 lžícemáslo
2 lžícekakao
8 lžickáva
320 gcukr moučka

Postup přípravy

Mouku, cukr, pudinkový prášek (kakový, čokoládový), prášek do pečiva, koření a kakao smícháme.

Mléko zahřejeme a necháme v něm rozpustit med. Pak přilijeme rum, olej a přimícháme vajíčko. Vzniklou směsí zaděláme smíchané sypké ingredience.

Promícháme a přidáme rozinky a nasekané ořechy.

Těsto na rychlý domácí perník nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme zvolna asi 35 - 40 minut.

Uvaříme silnou kávu a rozpustíme máslo. Smícháme a ihned přidáme kakao i cukr.

Hotový domácí perník necháme vychladnout a potřeme jej horkou kávovou polevou, kterou necháme ztuhnout.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý domácí perník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.