Hruškový štrůdl

Skvělý štrůdl z hrušek a domácího těsta.


4.627x
45 min
1×

Postup přípravy

Do mísy nasypeme 1 kg mouky, 1 sklenku oleje, 1 sklenku mléka, 3 vejce, špetku soli a špetku cukru. Nakonec přidáme prášek do pečiva. Vše dobře promícháme v těsto a dáme odpočinout.

Oloupeme hrušky a zbavíme jádřinců. Poté hrušky nastrouháme a vymačkáme přebytečnou šťávu.

Odpočinuté těsto rozdělíme na dva stejné díly které rozválíne do placky. Placky poklademe hruškama a posypeme cukrem a skořicí.

Hruškové štrůdly dáme do vyhřáté trouby na 150°C a pečeme 30-45 minut. Vychladlý štrůdl posypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor milan965


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškový štrůdl

Zpět na recept