Hruškový štrůdl

Skvělý štrůdl z hrušek a domácího těsta.


4.628x
45 min
1×

Ingredience

náplň

250 gcukr
0.5 balíčkuskořice mletá
2 kghruška

těsto

1 špetkacukr
1 sklenkaolej
1 špetkasůl
3 ksvejce
1 sklenkamléko
1 balíčekprášek do pečiva
1 kghladká mouka

na ozdobu

2 lžícecukr moučka

Postup přípravy

Do mísy nasypeme 1 kg mouky, 1 sklenku oleje, 1 sklenku mléka, 3 vejce, špetku soli a špetku cukru. Nakonec přidáme prášek do pečiva. Vše dobře promícháme v těsto a dáme odpočinout. Oloupeme hrušky a zbavíme jádřinců. Poté hrušky nastrouháme a vymačkáme přebytečnou šťávu. Odpočinuté těsto rozdělíme na dva stejné díly které rozválíne do placky. Placky poklademe hruškama a posypeme cukrem a skořicí. Hruškové štrůdly dáme do vyhřáté trouby na 150°C a pečeme 30-45 minut. Vychladlý štrůdl posypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor milan965

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hruškový štrůdl

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena