Hruškový dort

Dort je snadný na přípravu, přitom vypadá velmi pěkně.


4.917x
0
1×

Ingredience

náplň

60 gcukr
2 ksvejce
0.5 lmléko
0.5 kscitron
3 lžícecukr krupice
6 kshruška
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek
1 balíčekčirá želatina v prášku

těsto

1 vejce
100 gmáslo
2 lžícevoda
50 gcukr moučka
300 ghladká mouka

na ozdobu

1 balíčekhořká čokoládová poleva

Postup přípravy

Z mouky, másla, cukru, vajíčka a vody vypracujeme na vále těsto a necháme chvíli v chladu odpočinout. Pak jej vyválíme a vyplníme jím dortovou formu tak, aby stěny korpusu byly u dna silnější a okraje nahoře slabší. Vložíme do vyhřáté formy a pečeme tak dlouho, až okraje zrůžoví. Mezitím oloupeme hrušky, stopky ponecháme, bubák vykrojíme. Vložíme do hrnce, pokapeme citronovou šťávou, zasypeme 3 lžícemi krupicového cukru, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Hrušky necháme okapat. V mléce rozmícháme cukr, pudinkový prášek, želatinu a žloutky. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme 1 minutu. Poté vmícháme sníh z bílků. 1/3 krému nalijeme do upečené formy, poklademe hrušky a dolijeme krém tak, aby vršky hrušek i se stopkami koukali ven, pokapeme čokoládou. Hruškový dort vypadá velmi svátečně.
user-icon

autor Leňus


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškový dort

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena