Hruškový dort

Dort je snadný na přípravu, přitom vypadá velmi pěkně.


4.917x
0
1×

Postup přípravy

Z mouky, másla, cukru, vajíčka a vody vypracujeme na vále těsto a necháme chvíli v chladu odpočinout.
Pak jej vyválíme a vyplníme jím dortovou formu tak, aby stěny korpusu byly u dna silnější a okraje nahoře slabší. Vložíme do vyhřáté formy a pečeme tak dlouho, až okraje zrůžoví.

Mezitím oloupeme hrušky, stopky ponecháme, bubák vykrojíme. Vložíme do hrnce, pokapeme citronovou šťávou, zasypeme 3 lžícemi krupicového cukru, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Hrušky necháme okapat.

V mléce rozmícháme cukr, pudinkový prášek, želatinu a žloutky. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme 1 minutu. Poté vmícháme sníh z bílků.

1/3 krému nalijeme do upečené formy, poklademe hrušky a dolijeme krém tak, aby vršky hrušek i se stopkami koukali ven, pokapeme čokoládou.

Hruškový dort vypadá velmi svátečně.
user-icon

autor Leňus


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškový dort

Zpět na recept