Hruškový koláč

Letní čas je ideální na pečení ovocných koláčů, zkusme teď hruškový.


3.1125x
60 min

Ingredience

tuk
6 kshrušky
mletá skořice
hrubá mouka
citrónová kůra
70 gmadlové lupínky
angreštový džem

těsto

3 ksvejce
120 gmáslo
0.5 balíčkuprášek do pečiva
80 gcukr krupice
50 gpiškoty
70 gpolohrubá mouka
100 gmandle neloupané

Postup přípravy

Máslo a cukr utřeme do pěny, postupně všleháme celá vejce a kůru z citrónu.
Neloupané mandle a piškoty nastrouháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a vše smícháme s utřeným máslem.

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky.

Tukem vytřenou a moukou vysypanou formu naplníme těstem, poklademe hruškami, potřeme angreštovým džemem, posypeme mandlovými lupínky a zvolna pečeme při 160 °C asi 40 minut.

Koláč necháme vychladnout a můžeme podávat.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena