Hruškový koláč

Letní čas je ideální na pečení ovocných koláčů, zkusme teď hruškový.


3.1125x
60 min

Postup přípravy

Máslo a cukr utřeme do pěny, postupně všleháme celá vejce a kůru z citrónu.
Neloupané mandle a piškoty nastrouháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a vše smícháme s utřeným máslem.

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky.

Tukem vytřenou a moukou vysypanou formu naplníme těstem, poklademe hruškami, potřeme angreštovým džemem, posypeme mandlovými lupínky a zvolna pečeme při 160 °C asi 40 minut.

Koláč necháme vychladnout a můžeme podávat.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškový koláč

Zpět na recept