Pravé krkonošské kyselo sloužilo v chudých rodinách mnohdy jako hlavní chod. Nenašli byste v něm vejce, mléko a cibuli. Vařilo se zásadně ze sušených hub. Polévka je hustá a podává se s brambory.
14.12.2021
Jemné kakaové piškoty z našlehaného těsta, plněné marmeládou a zdobené bílou čokoládou. Jeden kousek nikdy nestačí! Videorecept na cukroví podle šéfcukrářky cukrárny Saint Tropez Michaely Nosálové.
13.12.2021
Vyzkoušejte velmi jednoduchý recept na vánoční pracny, které jsou jemné, křehké a doslova se rozplývají na jazyku. FOTORECEPT na tradiční vánoční cukroví.
09.12.2021
Videorecept, který si nesmíte nechat ujít! Upéct vanilkové rohlíčky krok za krokem jen z pěti surovin vás naučí šéfcukrářka Linda Vlásková. A nechybí ani zaručený tip, jak to udělat, aby byly opravdu křehké.
08.12.2021
Rádi byste svému tělu dodali tolik potřebné vitamíny a zároveň si pochutnali? Zkuste tuto hustou polévku, jejíž základem jsou loupaná zrna ječmene, cuketa, žampion portobello a bílé víno. Za 20 minut je polévka na stole a připravit ji dokáže opravdu každý.
05.12.2021
Dnes si připravíme štolu vylepšenou tvarohem v těstě, takže bude lahodná a vláčná ihned po upečení, aniž by se musela nechat odležet. Postup je opravdu velmi jednoduchý, tak vyzkoušejte.
04.12.2021
Madlenky jsou typickým francouzským sladkým pečivem. Původně se do receptu přidává levandulový med, ale i bez něj se zaručeně podaří. Jsou jemné a křehké.
24.11.2021
Jak na domácí pizzu? Stačí jen pár ingrediencí a výborná večeře je na světě. Oblohu na pizzu lze podle libosti měnit a pokaždé si tak připravit chuťově jinou variantu.
22.11.2021
Dnes si upečeme oblíbený dezert - krtkův dort aneb čokoládový kopec naplněný smetanovým krémem a banány. Přípravu usnadní FOTONÁVOD.
18.11.2021
Podrobný návod, jak si připravit velmi jednoduchý dezert z jablíček, mletých oříšků a skořice. FOTORECEPT krok za krokem.
V 10 + 1 otázkách jsme si povídali s RNDr. Michaelou Bebovou, odbornicí na výživu a biochemičkou. Jaký typ pečiva je nejzdravější? A čím ho v případě vyřazení můžeme nahradit? To vše ve videu.
Fotorecept na klasické smažené karbanátky z mletého masa. S bramborovou kaší chutnají výborně, přitom příprava není nijak složitá. Lze si je zpestřit přidáním nastrouhané kořenové zeleniny.
15.11.2021
Vypadá složitě, ale je jednoduchý a stačí pár surovin. Navíc potěší i příznivce veganského pečení. Krok za krokem vám ukážeme, jak připravit tuto sladkou dobrotu.
13.11.2021
Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.
10.11.2021
Podle pranostiky již za pár dní přijíždí Martin na bílém koni. Naše babičky na tento den pekly takzvané martinské podkovy. Jsou výborné!
05.11.2021
Recept, kterému neodoláte, pokud milujete čokoládu. Zkuste tuhle čokoládovou pěnu, která je jen ze dvou surovin.
04.11.2021
Zelné placky neboli zelňáky či zelníky jsou jihočeskou pochoutkou a připravujeme je z kysaného zelí. Můžeme je smažit na sádle, ale i péci v troubě. V dnešním receptu si ukážeme oba způsoby.
31.10.2021
Vyzkoušejte domácí přípravu hummusu - velmi oblíbené pomazánky z cizrny. Vysoký obsah bílkovin, vlákniny, železa, vápníku a vitamínů je bonusem navíc. Fotorecept krok za krokem.
26.10.2021
Bramborová kaše je velmi oblíbenou přílohou. Dnes se bramborovou kaši naučíme připravovat krok za krokem.
Vyzkoušejte jednoduchý recept na sladký veganský chlebíček z vícezrnné mouky, který je díky jablíčkům krásně vláčný a šťavnatý.
25.10.2021
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena