Jarní cibulku skladujeme nejlépe v chladu a temnu, díky světlu může přijít o cenné vitamíny. V lednici vydrží týden i více, ovšem nezapomeneme průběžně otrhávat oschlé části.
Číst víceŘedkvičky si zachovají svou čerstvost díky správnému skladování. Nejlepším způsobem je tento: Ředkvičky zbavíme listů a kořínků, uložíme je do uzavíratelné sklenice a vložíme k nim navlhčený ubrousek.
Číst víceTrvanlivost zavařenin je minimálně jeden rok. Zavařeniny, do kterých přidáváme koření, bylinky, oříšky apod. se už snižuje na 6 měsíců. Zavařeniny bychom měli uchovávat na temném a chladném místě, po otevření v lednici.
Číst víceNové brambory nakupujeme pouze v množství, které spotřebujeme. Uskladněním by ztratily na pevném tvaru a suchosti. Na pár dní lze nové brambory uložit do chladné, suché a tmavé místnosti.
Číst víceProti potravinovým molům poslouží jednoduchý trik - do každé dózy se surovinami přidáme po jednom bobkovém listu.
Číst víceČesnek rozebereme na stroužky, nasypeme je do zavařovací sklenice, uzavřeme a uložíme do lednice. Takto česnek vydrží dlouho čerstvý.
Číst víceUpečené vánoční perníčky nikdy neskladujeme v blízkosti aromatických potravin (cibule, česnek, sušené houby apod.). Perníčky by nepříjemně načichly.
Číst víceBanány déle vydrží, když jejich stopku obmotáme potravinářskou folií a uložíme ve spíži. Banány nikdy nepatří do lednice, bleskurychle by zhnědly.
Číst víceOvoce a zeleninu se vyplatí uskladnit do nádoby, kterou předtím vyložíme papírovou utěrkou či ubrousky. Absorbují přebytečnou vlhkost a zelenina s ovocem tak nezačne brzy plesnivět, vydrží mnohem déle.
Číst víceŘapíkatý celer déle vydrží a neztratí svou chuť, pokud ho zabalíme do alobalu a uložíme do lednice.
Číst víceBrambory nikdy nenecháváme ležet na přímém slunci! Změnila by se jejich struktura a začaly by klíčit. Brambory vždy uskladňujeme do bedýnek v suché a temné místnosti.
Číst vícePokud nakrájíme více čerstvé zeleniny, než bylo původně potřeba, nejlépe ji uskladníme v zavařovací sklenici s vodou. Takto vydrží mnohem déle než "na vzduchu".
Číst víceKoupíme-li nezralé avokádo, je nejlepší, když ho zabalíme do novin a vložíme do silné papírové tašky. Avokádo tak rychleji uzraje.
Číst víceVyloupané vlašské ořechy nasypeme do papírového sáčku a ten umístíme do temné a dobře těsnící dózy. V suchu a chladu vydrží ořechy i několik měsíců.
Číst víceKoupíme-li brambory v igelitovém sáčku, ihned je doma přesypeme do bedýnky či proutěného koše. Brambory by se v sáčku rychle zpotily a dříve zkazily.
Číst vícePozor na to, objevíte-li v mouce jemné pavučinky nebo přímo moučné červy. Taková mouka je zcela znehodnocená a nelze ji v žádném případě již použít.
Číst víceZbylé bílky nalijeme do mikrotenového sáčku a dáme do mrazáku. Když je budeme potřebovat, dáme je do lednice a necháme rozmrazit. Z takto zmrazených bílků jde krásně vyšlehat tuhý sníh.
Číst víceMrazené mleté maso takto vydrží tři až šest měsíců, záleží na obsahu tuku. Čím tučnější maso je, tím kratší dobu jej v mrazničce ponecháme. Zároveň dodržujeme teplotu pod - 18°C..
Číst víceKopr uchováváme v lednici ve svazečku v perforované folii, ale ne příliš dlouho. Můžeme ho také naložit, zamrazit, naložit a usušit.
Číst víceKvěták skladujeme při teplotě 0 °C, ukládáme ho růžicí dolů a košťálem nahoru. Takto vydrží celkem dlouhou dobu, Květák nakrájený na růžičky lze zamrazit.
Číst víceCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.