Cibule vydrží až 7 - 8 měsíců při následujícím uskladnění. Čerstvé cibule dáme do punčochy a mezi každou uděláme uzel, aby se vzájemně nedotýkaly. Pak cibule pověsíme na tmavé a chladné místo - klidně do spíže.
Číst víceHouby vydrží déle čerstvé a pevné, pokud je budeme skladovat v papírovém sáčku. Nikdy nepoužíváme sáčky igelitové, díky nim by houby změkly a zčernaly.
Číst víceBanány udržíme déle čerstvé, pokud jejich konce (v trsu) zavážeme folií.
Číst víceKe chřestu se při skladování chováme jako ke kytici. Odřízneme stonky, vložíme do vázy s vodou a překryjeme mikrotenovým sáčkem. Takto nám chřest vydrží mnohem déle.
Číst víceShnilá jablka ihned odstraníme od ostatních, tak zabráníme tomu, aby začala hnít i další.
Číst víceRajčata ukládáme do lednice jen v případě, jsou dost červená a dozrálá. Chlad by dozrávání a červenání zastavil.
Číst víceCitronům přidáte na trvanlivosti, budete-li je skladovat v nádobě zalité studenou vodou.
Číst vícePokud máme doma více rajčat, která nestihneme spotřebovat, jednoduše je otočíme stopkou dolů, zastavíme tak jejich zrání.
Číst víceZásoby ve spíži rovnejte vždy podle data spotřeby. Co musí být rychle zpracováno, dáte dopředu. Automaticky tak budete sahat po potravinách, které je nutné spotřebovat co nejdřív.
Číst víceK sušení hub nepoužíváme přímé slunce, raději je umístíme do stínu. Před uložením do sklenic je nezapomeneme dát prohřát do trouby (na 160 °C), zničíme tak případné hmyzí larvy.
Číst víceCibuli a česnek skladujeme zavěšené, stačí je uložit do prodyšného pytle či punčochy a zavěsit na chladné místo.
Číst víceCitrony neuchováváme v lednici, ztrácejí tak vůni a vysychají. Lépe jim bude v chladnější, dobře větratelné a tmavé spíži.
Číst víceChléb a jiné pečivo vydrží déle čerstvé, když do dózy či chlebníku přidáme překrojené jablko.
Číst víceCibuli skladujeme nejlépe zavěšenou. Stačí cibule vložit do punčochy, mezi jednotlivými hlavičkami uvážeme uzly a zavěsíme na chladné místo. Stejně postupujeme s česnekem.
Číst víceV lednici skladujeme pouze rajčata červená a zralá, chlad by proces zrání pozastavil.
Číst víceFeferonky vydrží do dalšího použití, když je dáme do sklenice a zalijeme octem. Dobře uzavřeme a uchováváme v chladu a temnu, používáme podle potřeby.
Číst víceMaso vydrží kratší dobu čerstvé i bez lednice, když jej zabalíme do utěrky namočené v octě nebo ponoříme do octové vody a dobře uzavřeme.
Číst víceJak zamrazit předvařené či tepelně upravené potraviny? Takto upravené pokrmy musí být před zamražením prudce zchlazeny, zabráníme tak množení mikroorganismů.
Číst víceCo patří do alobalu, míří-li některé z potravin do mrazničky? Drůbeži, jinému masu a pečivu alobalem nikdy neuškodíte.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena