Banány déle vydrží, když jejich stopku obmotáme potravinářskou folií a uložíme ve spíži. Banány nikdy nepatří do lednice, bleskurychle by zhnědly.
Číst víceŘapíkatý celer déle vydrží a neztratí svou chuť, pokud ho zabalíme do alobalu a uložíme do lednice.
Číst víceBrambory nikdy nenecháváme ležet na přímém slunci! Změnila by se jejich struktura a začaly by klíčit. Brambory vždy uskladňujeme do bedýnek v suché a temné místnosti.
Číst vícePokud nakrájíme více čerstvé zeleniny, než bylo původně potřeba, nejlépe ji uskladníme v zavařovací sklenici s vodou. Takto vydrží mnohem déle než "na vzduchu".
Číst víceKoupíme-li nezralé avokádo, je nejlepší, když ho zabalíme do novin a vložíme do silné papírové tašky. Avokádo tak rychleji uzraje.
Číst víceVyloupané vlašské ořechy nasypeme do papírového sáčku a ten umístíme do temné a dobře těsnící dózy. V suchu a chladu vydrží ořechy i několik měsíců.
Číst víceKoupíme-li brambory v igelitovém sáčku, ihned je doma přesypeme do bedýnky či proutěného koše. Brambory by se v sáčku rychle zpotily a dříve zkazily.
Číst vícePozor na to, objevíte-li v mouce jemné pavučinky nebo přímo moučné červy. Taková mouka je zcela znehodnocená a nelze ji v žádném případě již použít.
Číst víceZbylé bílky nalijeme do mikrotenového sáčku a dáme do mrazáku. Když je budeme potřebovat, dáme je do lednice a necháme rozmrazit. Z takto zmrazených bílků jde krásně vyšlehat tuhý sníh.
Číst víceMrazené mleté maso takto vydrží tři až šest měsíců, záleží na obsahu tuku. Čím tučnější maso je, tím kratší dobu jej v mrazničce ponecháme. Zároveň dodržujeme teplotu pod - 18°C..
Číst víceSyrové mleté maso, drůbež, ryby a mořské plody uchováváme v lednici maximálně 2 dny. Maso na steaky může v lednici zůstat i déle (4 - 5 dní), ale jen v případě, že je opravdu čerstvé.
Číst víceCelé trsy hroznového vína zabalíme do novin a uložíme na chladné místo.
Číst vícePrávě jste otrhali rybíz a bojíte se, aby se za pár dní nezkazil? Nemějte strach, v lednici vydrží až 2 týdny.
Číst víceDrobné a lesní ovoce (jahody, borůvky, maliny a ostružiny) brzy podléhají zkáze, proto se nehodí k dlouhodobému skladování. Vhodné jsou spíše k zamrazení, k výrobě kompotů, marmelád apod.
Číst víceŽampiony skladujeme při teplotě okolo 6 °C. Dáváme pozor, aby nebyly navlhlé, snadno by tak podléhaly hnilobě.
Číst víceRajčata neskladujeme v lednici, ztrácí tak svou chuť i aroma. Rajčata by měla být skladována při teplotě kolem 14 °C.
Číst vícePapriky uložíme do papírového sáčku a v lednici nám takto vydrží až týden.
Číst víceKvěták skladujeme při teplotě 0 °C, ukládáme ho růžicí dolů a košťálem nahoru. Takto vydrží celkem dlouhou dobu, Květák nakrájený na růžičky lze zamrazit.
Číst víceKopr uchováváme v lednici ve svazečku v perforované folii, ale ne příliš dlouho. Můžeme ho také naložit, zamrazit, naložit a usušit.
Číst víceBrambory se vyplatí skladovat spolu s jablky, ty totiž zabrání jejich rychlému klíčení.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena