Pokud váš partner či partnerka miluje vaření, zkuste zvolit trochu netradiční valentýnský dárek - zelenou kytici. Lze použít celer, petržel, mrkev, libeček, rozmarýn a jiné bylinky. Natě lze svázat i do tvaru srdce. Jen se předem ujistěte, že zrovna váš partner tuto kytici ocení a vezme ji s humorem :-)
Číst víceI s láskou uvařená krémová polévka může být na valentýnském menu. A jak ji šikovně ozdobit? Zkuste připravit krutonky ve tvaru srdíček (pomohou nám klasická vánoční vykrajovátka) a srdíčko lze vytvořit i pomocí zakysané smetany.
Číst víceKoření a bylinky ztrácí po otevření zhruba po roce své aroma a chuť. Proto je nakupujeme spíše v menších balíčcích, které zvládneme spotřebovat.
Číst vícePokud zatápíte v krbech či kamnech, máme pro vás tip k podpalování - sušená kůra z pomerančů funguje skvěle.
Číst víceU javorového sirupu platí - čím je světlejší, tím je kvalitnější a jemnější. Berme to při koupi na zřetel.
Číst víceKřen by měl být pevný, hladký, beze stopy poškození nebo plísně, takovým kouskům se raději vyhneme.
Číst víceEintopf v němčině znamená jídlo z jednoho hrnce. Patří mezi velmi staré a tradiční pokrmy, někdy připomíná polévku a jindy guláš.
Číst vícePokud se nože jen tak povalují v zásuvce na příbory, častěji se otupí. Ostré čepele budou vždy v bezpečí, použijeme-li stojan na nože.
Číst víceUbrusy a dečky, které používáme jen zřídka, skládáme po vyžehlení rubem nahoru. Prach, který se časem usadí na skladech, jde totiž velmi těžko odstranit. Vyhneme se tak zbytečné práci navíc.
Číst vícePokud zkoušíme recept z nové kuchařky, často se stává, že se stránka chce otáčet. Když rozevřenou knihu po obou stranách přetáhneme gumičkou, budeme mít klid.
Číst víceKonzervu s chřestem před otevřením otočíme dnem vzhůru a otevřeme ji takto - ze spodní strany. Nepoškodíme tak jemné chřestové hlavičky.
Číst vícePři nákupu mraženého špenátu počítáme na osobu asi 200 g protlaku. Většinou platí, že čím je špenátový protlak levnější, tím víc obsahuje vody na úkor špenátu. Mražený špenátový protlak může někdy obsahovat i další ingredience (například smetanu), lépe však kupujeme protlak čistý.
Číst víceStonky šikmo seřízneme a pak ponoříme na deset sekund do vařící vody. Květiny vyndáme a vložíme do vody s čerstvou studenou vodou. Tímto malým zásahem nám květiny ve váze déle vydrží.
Číst vícePoleva na zdobení kornoutkem musí být tak hustá, aby držela nakreslený tvar a neroztékala se. Při zdobení pracujeme rychle, jinak poleva ve špičce kornoutku zasychá.
Číst vícePři jídle držíme artyčok levou rukou a pravou odtrháváme dužnaté lístky. Namáčíme je v připravené omáčce a vysáváme. Dužnaté lůžko pak dojídáme příborem. Zárodky kvítků na lůžku, které jsou nejedlé, odstraníme nožem.
Číst víceDěti mohou být při pečení skvělými pomocníky. Nechte je užít si recept všemi smysly. Naučí se tak například, které potraviny mohou jíst syrové a které potřebují tepelnou úpravu.
Číst víceČajové pytlíky můžeme po vyluhování roztrhnout a sypat jimi svou zahrádku, působí jako hnojivo a v půdě zvyšují hladinu dusíku.
Číst víceMáte doma zvýšenou vlhkost? Pomozte si jednoduchým trikem. Stačí po bytě či domě rozvěsit obyčejné křídy, ty budou přebytečnou vlhkost absorbovat.
Číst víceCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.