Koření a bylinky ztrácí po otevření zhruba po roce své aroma a chuť. Proto je nakupujeme spíše v menších balíčcích, které zvládneme spotřebovat.
Číst víceKřen by měl být pevný, hladký, beze stopy poškození nebo plísně, takovým kouskům se raději vyhneme.
Číst víceUbrusy a dečky, které používáme jen zřídka, skládáme po vyžehlení rubem nahoru. Prach, který se časem usadí na skladech, jde totiž velmi těžko odstranit. Vyhneme se tak zbytečné práci navíc.
Číst vícePokud se nože jen tak povalují v zásuvce na příbory, častěji se otupí. Ostré čepele budou vždy v bezpečí, použijeme-li stojan na nože.
Číst vícePokud zkoušíme recept z nové kuchařky, často se stává, že se stránka chce otáčet. Když rozevřenou knihu po obou stranách přetáhneme gumičkou, budeme mít klid.
Číst víceKonzervu s chřestem před otevřením otočíme dnem vzhůru a otevřeme ji takto - ze spodní strany. Nepoškodíme tak jemné chřestové hlavičky.
Číst vícePři nákupu mraženého špenátu počítáme na osobu asi 200 g protlaku. Většinou platí, že čím je špenátový protlak levnější, tím víc obsahuje vody na úkor špenátu. Mražený špenátový protlak může někdy obsahovat i další ingredience (například smetanu), lépe však kupujeme protlak čistý.
Číst víceStonky šikmo seřízneme a pak ponoříme na deset sekund do vařící vody. Květiny vyndáme a vložíme do vody s čerstvou studenou vodou. Tímto malým zásahem nám květiny ve váze déle vydrží.
Číst vícePoleva na zdobení kornoutkem musí být tak hustá, aby držela nakreslený tvar a neroztékala se. Při zdobení pracujeme rychle, jinak poleva ve špičce kornoutku zasychá.
Číst vícePři jídle držíme artyčok levou rukou a pravou odtrháváme dužnaté lístky. Namáčíme je v připravené omáčce a vysáváme. Dužnaté lůžko pak dojídáme příborem. Zárodky kvítků na lůžku, které jsou nejedlé, odstraníme nožem.
Číst víceDěti mohou být při pečení skvělými pomocníky. Nechte je užít si recept všemi smysly. Naučí se tak například, které potraviny mohou jíst syrové a které potřebují tepelnou úpravu.
Číst víceMáte doma zvýšenou vlhkost? Pomozte si jednoduchým trikem. Stačí po bytě či domě rozvěsit obyčejné křídy, ty budou přebytečnou vlhkost absorbovat.
Číst víceČajové pytlíky můžeme po vyluhování roztrhnout a sypat jimi svou zahrádku, působí jako hnojivo a v půdě zvyšují hladinu dusíku.
Číst víceTrápí vás v kuchyni či spíži mravenci? Nasypte jim do cesty jedlou sodu, prášek do pečiva nebo kmín.
Číst víceŘezané květiny ve váze déle vydrží, když k nim do vody přidáme kousek rozkrojené brambory. Dáváme však pozor, aby stonek s bramborou nepřišel do styku.
Číst víceRozbil se vám talíř či keramická miska? Na sesbírání drobných střípků použijte navlhčený kousek vaty.
Číst víceTvrdé nezralé avokádo dozraje při pokojové teplotě během 2 - 3 dnů. Poznáme to tak, že pod pevnou slupkou jde snadno promáčknout.
Číst víceTrápí-li vás na zahrádce slimáci, zkuste mezi záhony postavit kelímek s pivem, který do poloviny zahrabte do hlíny. Slimáci lační piva do kelímku popadají.
Číst víceVlhkost v místnostech (sklep apod.) trochu zkorigujeme, když do místnosti postavíme otevřenou nádobu se solí. Ta pohltí přebytečnou vlhkost. Vždy po dvou měsících sůl vyměňte.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena