Plátek oloupané syrové brambory skvěle poslouží, pokud nás trápí kruhy pod očima. Stačí kolečko brambor na pár minut přiložit na víčko.
Číst vícePotisky na oblečení snadno a šetrně přežehlíme, položíme-li přes ně papír na pečení.
Číst víceNepěkné flíčky na zubech po konzumaci některých potravin (borůvky, víno, červená řepa apod.) snadno odstraníme, když zuby potřeme jablečným octem a vyčistíme, jak jsme zvyklí.
Číst víceTrápí vás nadměrné pocení a nepříjemný zápach? Stačí podpaží potřít jedlou sodou. Pocení se díky tomuto přírodnímu antiperspirantu zmírní.
Číst vícePáskem alobalu ovineme zelené výhonky, musí však sahat až na zem. Slimáci přes alobal nepolezou.
Číst vícePomůže nám kávový filtr. Stačí kápnout trochu louhu (hydroxidu sodného) do kávového filtru, zalepit lepicí páskou a vložit do lednice. Zápach zmizí.
Číst víceČerstvý listový špenát při tepelné úpravě dost ubude na objemu. Musíme proto počítat celé 1 kilo na 4 porce.
Číst víceDůležitým ukazatelem kvality je barva masa, vepřové maso má mít světle růžovou barvu.
Číst víceCitron nám krásně provoní kuchyň, když kousek kůry položíme na ještě teplou plotýnku u sporáku.
Číst víceVajahit nahradí v mnoha receptech vejce. Jeho základem je sójová bílkovina a výhodou je, že neobsahuje žádný cholesterol.
Číst víceČerstvý chřest poznáme tak, že stonek už při mírném ohnutí praskne.
Číst vícePodařilo se vám něco připálit a nepříjemný odér vane celým bytem? Nepříjemného zápachu se zbavíme tak, že dáme do dřezu vodu a přisypeme pomerančovou kůru.
Číst vícePokud na zmrazení zeleniny, ovoce apod. použijeme sáčky se zipem, můžeme z nich pomocí brčka vysát vzduch. Ubudou na objemu a jsou tak vakuované.
Číst víceJako podložka pod hrnce skvěle poslouží obyčejné dlaždice. Jednoduše si je umístíme vedle sporáku.
Číst víceChceme-li přilepit uražené ouško, uložíme ho na dobu schnutí do bezpečí - dózy, kterou naplníme suchou rýží.
Číst víceVodu, kterou obvykle scedíme po vaření vajec, nevyléváme. Užijeme ji na zalévání květin, kterým výrazně prospěje.
Číst víceNevíte, čím ozvláštnit zeleninový salát? Co takhle si k němu připravit zábavné krutony? Z toastového chleba pomocí formiček na vykrajování cukroví vykrojíme různé tvary, které lehce osmahneme na pánvi. Před podáváním je poklademe na vrch salátu.
Číst víceNestihli jste připravit žádné pohoštění pro hosty? Stačí sáhnout po slaných sušenkách a doplnit je jednoduchými dipy (jogurt a bylinky, rajčatové pyré a bylinky).
Číst víceŘezané květiny tak rychle nezvadnou, když k nim do vody přidáme na plátky nakrájený brambor.
Číst vícePřed koupí česnek pořádně osaháme, česnek musí být tvrdý, ale ne vyschlý. Měl by být bez černých teček. Také si všimneme, jestli náhodou neklíčí.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena