Na přípravu steaků se vyplatí pořídit kvalitní ocelovou pánev se silným dnem. Taková pánev dobře snáší teplotu a rozvádí ji po celé ploše. Steaky tak opékáme rovnoměrně.
Číst víceNa koš bez zápachu platí novinový papír, nasákne totiž nejen vlhkost, ale i nepříjemné pachy. Noviny po vysypání koše vždy nahradíme novými.
Číst víceKaždému kuchaři se jednou za čas stane, že ochutná příliš horký pokrm. Nepříjemnou bolest zmírníme, když si v ústech necháme rozpustit trošku cukru.
Číst víceKefír a pár kapek olivového oleje - tyto suroviny lze použít nejen v kuchyni. Výborně se hodí k přetření listů pokojových rostlin, kterým dodají lesk.
Číst víceVadí vám štiplavost bílé cibule? Zkuste ji nahradit cibulí červenou, je sladší.
Číst víceTrápí vás zapáchající odpadkový koš v kuchyni? Stačí na dno koše nasypat trochu kočičího steliva. To pohltí vlhkost a odpadky nezačnou páchnout.
Číst víceMáte rádi přírodní vůně? Zkuste nakrájet pomeranče a citrony na kolečka, umístit na topení a nechat sušit. Vytvoříte tak pěknou ovocnou dekoraci, kterou můžete zdobit třeba vázy, navíc vám ovoce domov krásně provoní.
Číst víceTaké vás bolí ruce při ručním šlehání? Zkuste tento trik - šlehejte do tvaru osmičky.
Číst víceZ čeho připravujeme mléčné polévky? Z mléka sladkého i kyselého, ze smetany, podmáslí i sušeného mléka.
Číst vícePotravinová folie bude ihned připravena k použití a půjde lépe oddělit, když ji budeme uchovávat v lednici.
Číst víceZralost ananasu jednoduše poznáme ještě před nákupem. Pokud jde vytrhnout vnitřní lupínek z listové růžice snadno, je ananas dostatečně zralý.
Číst víceZ klasického listového těsta si můžeme připravit malé quiche. Z běžného množství nám vyjde 6 - 7 kusů.
Číst víceDomácí vývar si můžeme uchovat do zásoby, stačí jej rozdělit do menších nádob a zamrazit.
Číst víceMáte v lednici lilek, který zbyl z přípravy jiného pokrmu? Nevíte si s ním rady? Stačí lilek nakrájet na kolečka, uložit do krabičky a zamrazit.
Číst víceJde o lehce zkvašený mošt z hroznů vinné révy s obsahem alkoholu 1 - 7 procent, burčák je předstupněm k mladému vínu.
Číst víceZápach odpadkového koše zmírníme, když ho vespod vysypeme jedlou sodou.
Číst víceNa moly ve spíži zafunguje jednoduchý trik. Stačí pověsit do prostoru pytlík s bobkovým listem.
Číst víceBodnutí hmyzem nebude tak nepříjemné a bolestivé, když místo vpichu omyjeme mýdlovou vodou a přiložíme kolečko čerstvě rozkrojené cibule.
Číst víceVybíráte olivový olej podle zbarvení a myslíte si, že tak poznáte ten lepší? Omyl. Barva totiž není známkou kvality, nýbrž závisí na barvě plodů.
Číst víceAby se kuchařská kniha při vaření/pečení stále nezavírala, pomůžeme si jednoduchým trikem. Stránky napravo i nalevo přetáhneme v rozích gumičkou.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena